Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Focuri de arme si lovituri de sabii, in Obor

Arestarea sefului gruparii interlope din Obor a trezit interesul pentru suprematia cartierului altor membrii ai lumii interlope, care au inceput sa faca aliante si sa racoleze tineri, pentru a-i lua locul lui Mihai Vincler, arestat la sfirsitul lunii ianuarie, in baza unui mandat european. In mai putin de 2 saptamini, cartierul a fost scena distrugerii unui autoturism, cu focuri de arma, si injunghierea, in plina strada, a unui tinar de 20 de ani. In timp ce ultimul eveniment, inregistrat miercuri, a fost prezent pe Buletinul de Presa al Politiei in urmatoarea zi de la producere, respectiv ieri, despre incidentul cu focuri de arme, inregistrat pe 26 februarie, Politia nu a zis nimic. In ambele cazuri, insa, atit victima injunghierii, cit si cel care a reclamat distrugerea masinii i-au indicat ca autori pe membrii unei noi grupari, despre care spun ca este o alianta intre Marian Danut Soare, Nelutu Stoian, Tica Valutistu si Gheorghe Farcas, zis "Ghiuri".
Marian Danut Soare, pina nu de mult cunoscut ca "mina dreapta" a lui Vincler, este cel care, in urma cu doi ani, l-a injunghiat mortal, in plina strada, pe asistentul medicat Ion Gheorghita, fapta pe care procurorul a catalogat-o drept legitima aparare. In prezent, Soare apare in "rol" de dusman al lui Vincler, fiind indicat de nepotul acestuia ca personajul care a pus la cale distrugerea autoturismului "Peugeot 407", proprietatea unchiului sau. Evenimentul, petrecut in noaptea de 26 spre 27 februarie, chiar sub geamurile apartamentului nepotului lui Vincler, a fost indosariat cu autori necunoscuti. Nepotul lui Vincler sustine ca Politia are o inregistrare video cu tot ce s-a intimplat in acea noapte, dar nu a reusit sa identifice autorul intrucit acesta era mascat. Din acelasi motiv nu a reusit nici nepotul lui Vincler sa-si dea seama cine a fost acela care a tras cu o arma de vinatoare sase focuri in masina, desi l-a vazut cu ochii lui chiar in momentul in care a tras ultimele doua cartuse. Faptul ca atacurile inca mai continua cu toate ca Vincler este arestat e o dovada pentru nepotul sau ca nu Vincler era capul rautatilor in Obor si ca nu instiga la atacuri.

Injunghiat pentru ca a refuzat sa faca parte din vreo grupare interlopa

Miercuri, dupa-amiaza, un tinar de 20 de ani a fost injunghiat cu o sabie in picior, sub privirile prietenilor sai, dupa ce a fost fugarit de trei persoane despre care el sustine ca fac parte tot din alianta Soare-Nelutu-Valutistu-Ghiuri. Victima a declarat ca cei trei l-au atacat tocmai pentru ca a refuzat sa se "inscrie" in gruparea nou formata. Totusi, in comunicatul Politiei se vorbeste doar despre doi agresori: "In data de 07 martie 2007, orele 14.30, Gabriel D., din Braila a sesizat la Politie ca numitul Daniel F. (20 de ani) a fost agresat, de persoane necunoscute, in timp ce se afla pe strada Oborului din municipiu. Cercetarile efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au stabilit ca, in jurul orelor 14.20, Daniel F. a fost urmarit de Sorinel I. (24 de ani) si Nutu S. (25 de ani), care se deplasau cu un autoturism "Opel Astra". Acestia au coborit din masina, au alergat dupa el si l-au lovit cu o sabie la piciorul drept. Victima a fost transportata la spital, pentru ingrijiri medicale, si in urma examinarii medico-legale s-a stabilit diagnosticul "plaga taiata glezna dreapta prin agresiune", fiindu-i necesare 85-90 de zile pentru vindecare. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua pentru depistarea celor doi agresori disparuti de la domiciliu", se arata in comunicatul de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. (Vom reveni cu detalii despre cele doua cazuri in ziarul de miine)

Cind pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa

Reamintim ca seful gruparii interlope din Obor, Mihai Vincler, a fost saltat de "mascati" chiar din cartierul pe care il "conduce" la sfirsitul lunii ianuarie, pe numele lui politistii avind un mandat european de arestare provizorie. Vincler era urmarit international pentru ca se sustragea executarii a 9 ani de inchisoare, pedeapsa la care a fost condamnat de un tribunal italian pentru savirsirea infractiunilor de proxenetism, instigare la prostitutie si instigare la trecere ilegala a frontierei. Practic, Vincler a pus la cale o retea de racolare de fete din tara si din Republica Moldova, pe care le caza pentru scurt timp intr-un apartament inchiriat din municipiul Braila, timp in care le falsifica pasapoartele si, ulterior, le ducea la Arad, de unde acestea paraseau tara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii