Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Focul a reizbucnit la un rezervor din depozitul de carburanti

Un nou incendiu a izbucnit miercuri dimineata la unul dintre rezervoarele de la depozitul de carburanti din Buncefield, situat la 40 de kilometri nord de Londra, relateaza AFP.
Incendiul a reizbucnit dupa ce s-au aprins vaporii de petrol scursi dintr-un rezervor care initial nu fusese cuprins de flacari. Focul este tinut sub control fara dificultate si se va stinge de la sine, au anuntat serviciile de pompieri.
Serviciile de interventie mobilizate la locul catastrofei de duminica dimineata reusisera sa stinga focul marti dupa-amiaza, dupa 60 de ore de lupta cu flacarile.
Depozitul, al cincilea ca marime al tarii, ar fi putut contine 354 de milioane de litri de carburanti. El a luat foc dupa ce au avut loc trei explozii, incendiul generind un nor gros de fum negru care s-a propagat catre sudul Angliei si a ajuns chiar si in Franta.
Explozia a facut 43 de raniti, majoritatea nefiind in stare grava. Politia, care sustine ipoteza unui accident, considera acest bilant ca fiind "miraculos".
Drama nu a provocat deocamdata o poluare semnificativa.
Lupta impotriva flacarilor a fost intensa pina la capat pentru cei 180 de pompieri mobilizati. Faza finala a operatiunii s-a concentrat asupra celor "mai dificile" incendii, de la rezervoarele cele mai mari. In total, mai mult de 600 de pompieri au luptat cu flacarile incepind de duminica, incendiul fiind calificat drept "apocaliptic".
Potrivit societatii petroliere franceze Total, care exploateaza depozitul impreuna cu American Texaco, costurile de degajare a resturilor ramase la depozitul de carburanti in urma catastrofei vor fi cuprinse intre 7,5 si 10 milioane de euro, iar reconstructia rezervoarelor va costa 37 milioane euro. Valoarea carburantului mistuit de flacari era de peste 52 milioane euro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii