Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Focarele de la Zavoaia si Chichinetu se inchid astazi

Prin Ordinul nr. 19/19 ianuarie 2006, emis de Prefectura Braila, astazi, incepind cu ora 8.00, inceteaza carantina de gradul I instituita in satele Chichinetu, comuna Ciocile si Zavoaia, comuna Zavoaia. Ordinul a fost emis in baza buletinelor de analiza ale ANSVSA prin care se confirma ca rezultatele examenelor de laborator pe probe de singe recoltate de la puii santinela sint negative pentru gripa aviara.
Oricum, in intreaga tara activitatea de monitorizare continua prin prelevarea de probe atit la nivelul Laboratoarelor judetene, cit si la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala. De exemplu, ieri, Laboratorul National de Referinta a finalizat analiza a 276 de probe, toate negative. Sase din aceste probe au fost recoltate din judetul Braila, 69 din Caras-Severin, 48 din Iasi, 9 din Prahova, 44 din Mehedinti si 100 din Cluj. In plus, in laboratoarele judetene au mai fost analizate 280 de probe, toate cu rezultat negativ. Probele au fost recoltate din judetele: Tulcea, Braila, Buzau, Ialomita si Calarasi.
Printre analize au fost si probe prelevate de la cadavre de pasari salbatice, rezultatul negativ indicind ca situatia epidemiologica interna este stabila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii