Mergi la conţinutul principal

Foarte grav! Întârzieri la plata exproprierilor de la pod

• deputatul brăilean Vasile Varga (PNL) a avut, recent, o intervenţie în plenul reunit al Parlamentului şi a solicitat Guvernului să urgenteze plata exproprierilor din zona podului peste Dunăre • acesta susţine că l-a interpelat şi pe Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pe acest subiect

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga susţine că întârzierea plăţilor pentru exproprierile de la podul peste Dunăre este încă o dovadă de neseriozitate din partea actualului Guvern. Acesta a anunţat, recent, prin intermediul unui comunicat de presă, că a avut o intervenţie în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a cerut Guvernului României să urgenteze plata sumelor aferente suprafeţelor expropriate pentru construcţia podului peste Dunăre. Deputatul liberal a mai adăugat că tot în această săptămână l-a interpelat pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pe aceeaşi temă. Varga a avertizat că este un subiect care afectează sute de familii din judeţul Brăila, dar şi firme.

Parlamentarul a atras atenţia că încă de la sfârşitul anului 2018 s-a stabilit că guvernul va aloca peste 10 milioane lei pentru exproprierile de pe traseul Podului suspendat peste Dunăre Brăila - Tulcea, din care 9,87 milioane lei sunt repartizate judeţului Brăila şi 0,478 milioane pentru proprietăţile din judeţul Tulcea.

“La Cabinetul Parlamentar au venit mai mulţi proprietari care s-au plâns că, deşi au rămas fără terenuri, pentru că pe acestea se construieşte podul, nu au primit nici acum sumele aferente procedurii de expropriere. Din informaţiile mele, pentru cele peste 400 de proprietăţi expropriate, deţinute atât de persoane fizice, cât şi de persoane juridice, încă nu s-au finalizat formalităţile pentru plata sumelor de bani cuvenite. Mult mai grav este faptul că există proprietari de suprafeţe de teren arabil, care aveau contract cu Agenţia de Plăţi în Agricultură şi nu mai primesc nici fondurile de care beneficiau de la APIA, tocmai din cauză că terenurile agricole nu mai pot fi folosite în scopul producţiei agrare. Nu înţeleg: de ce această întârziere, care afectează atâţia oameni, dacă banii sunt alocaţi încă de anul trecut? Este o nouă dovadă de incompetenţă şi neseriozitate din partea actualului Guvern PSD-ALDE şi o bătaie de joc la adresa proprietarilor”, a declarat Varga.

Parlamentarul brăilean a dorit să precizeze că i-a solicitat ministrului Eugen Teodorovici să ia măsuri pentru soluţionarea problemei privind plata exproprierilor de pe traseul Podului suspendat peste Dunăre Brăila - Tulcea.

“În buna tradiţie a birocraţiei româneşti, mă aştept să apară contestaţii şi alte litigii juridice care vor prelungi agonia proprietarilor, atât persoane fizice, cât şi juridice, care au fost expropriaţi de terenurile lor aflate pe coridorul de utilitate publică a podului peste Dunăre. Există destule exemple similare pe şantierele de infrastructură rutieră din întreaga ţară, din păcate”, a conchis Varga.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro