Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Foametea este atât de mare în Brazilia, încât oamenii scotocesc printre oase de animale, pentru hrană

Mai multe fotografii sfâşietoare cu brazilieni săraci care scotocesc într-o grămadă de carcase de animale, căutând hrană, au creat indignare pe reţelele de socializare din întreaga lume. Imaginile scot la iveală o criză a foametei care afectează cea mai populată naţiune din America Latină.

 

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul Domingos Peixoto, arată un grup de persoane căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele şi oasele aruncate de la o fabrică unde se produce hrană pentru animale de companie, scrie The Guardian.

"Îmi vine să plâng", a spus şoferul camionului reporterului Rafael Nascimento de Souza, care a realizat materialul împreună cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra.

"Înainte, oamenii veneau să ceară oase pentru câinii lor. Acum, ei cer oase pentru a face mâncare", a adăugat şoferul.

Pozele, care au fost publicate sub titlul "Brazilia 2021: durerea foametei", au stârnit furie pe reţelele de socializare.

 

"Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc"

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară.

Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a protesta față de criza socială și foametea pe care mulţi o pun pe seama preşedintelui Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la pandemia de Covid a fost condamnat la nivel internaţional.

"Situația este foarte dificilă. Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc", a spus un protestatar.

"Este o rușine", a susținut o femeie de 53 de ani, care a ajuns să cerșească pe stradă pentru a-și hrăni cei opt nepoți cu banii pe care abia reușește să-i adune, echivalentul a 20 de lire.

În timpul unei audieri din Congres cu privire la catastrofa Covid din Brazilia, senatorul de stânga Humberto Costa a spus că fotografiile lui Peixoto descriu tragedia socială pe care oamenii o trăiesc sub conducerea Bolsonaro. "Șomajul crește. Inegalitatea crește. Sărăcia crește. Foamea s-a întors. Asta a făcut țării acest guvern", a spus Costa.

 

"Fie mâncăm asta, fie murim de foame"

Chiar și după ce trei decenii a surprins problemele sociale din Rio, inclusiv cele legate de rețelele de droguri, Peixoto, în vârstă de 57 de ani, a spus că a fost șocat când a văzut oamenii căutând printre oasele de animale. "Nu am dormit  două zile, încercând să mă liniștesc", a spus fotograful.

Peixoto a spus că a fost marcat de imaginea unui bărbat care zambea când a văzut sosind camionul: "Arăta atât de fericit ... [pentru că] știa că asta înseamnă mâncare pentru încă o zi pe masă. Nu am făcut poza. A fost una dintre acele imagini pe care le vezi cu ochii și le stochezi în inimă. "

Reporterul De Souza a povestit că a îndemnat o femeie să nu consume carne aruncată, dar ea i-a răspuns: "Tinere, fie mâncăm asta, fie murim de foame".

"Asta este realitatea. Dacă nici asta nu te supără, dacă nu te mișcă, atunci nu știu ce o poate face", a spus jurnalistul de 30 de ani. 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii