Mergi la conţinutul principal

Flotila Fluvială, prezentă la Exercițiul multinațional de management al crizelor MILEX 24

• exercițiul a fost organizat de Uniunea Europeană, iar Flotila Fluvială a fost reprezentată de maistrul militar clasa a II-a Marian Bujeniță, din cadrul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” • împreună cu maistrul militar clasa a IV-a Claudiu Pănătău, din cadrul echipajului Fregatei 111 „Mărășești”, acesta a încadrat funcții de stat major la sediul MPCC (Military Planning and Conduct Capability ), din Bruxelles

 

Flotila Fluvială, prezentă la Exercițiul MILEX 24.

Astfel, potrivit unor surse militare, în perioada 9 aprilie - 3 mai a.c., s-a desfășurat Exercițiul multinațional de management al crizelor MILEX 24, organizat de Uniunea Europeană. Flotila Fluvială a fost reprezentată de către maistrul militar clasa a II-a Marian Bujeniță, din cadrul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Pe parcursul desfășurării exercițiului, maistrul militar, împreună cu maistrul militar clasa a IV-a Claudiu Pănătău, din cadrul echipajului Fregatei 111 „Mărășești”, au încadrat funcții de stat major la sediul MPCC (Military Planning and Conduct Capability) din Bruxelles, Belgia.

„Exercițiul MILEX 24 a fost dezvoltat ca un exercițiu de comandament și a avut ca scop dezvoltarea capacității operaționale a structurilor instruite pentru a răspunde, într-o abordare integrată, la conflictele și crizele externe. Scenariul exercițiului a avut la bază planificarea unei operații de stabilizare a unei țări fictive, cu accent pe cooperarea dintre civili și militari, precum și contracararea amenințărilor hibride (dezinformare, atacuri cibernetice, atacuri teroriste, destabilizare)”, precizează sursa citată.

Delegația Forțelor Navale Române a executat toate activitățile în conformitate cu planul activitățilorși a fost foarte apreciată de conducătorii exercițiului, ambii militari fiind recompensați cu MPCC Coin, de către Directorul MPCC, lt. gen. Van Der Laan, iar maistrul militar clasa a II-a Marian Bujeniță a primit, în plus, Coin-ul General Staff of the Polish Armed Forces.

Participarea la acest exercițiu a contribuit la promovarea și consolidarea imaginii României în rândul statelor membre ale Uniunii Europene și a reprezentat o bună oportunitate pentru instruirea militarilor într-un mediu multinațional, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro