Florin MIRCEA, sinteza a 500 de zile de mandat de parlamentar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Florin MIRCEA, sinteza a 500 de zile de mandat de parlamentar

Sinteza celor aproape 500 de zile de mandat de parlamentar social-democrat se poate limita la câteva cifre seci: 4 luări de cuvânt, iniţierea a 15 propuneri legislative, dintre care momentan două au devenit legi promulgate, o interpelare şi am semnat şi votat 6 moţiuni.

 

Mai detaliat însă, una dintre cele două legi promulgate până la acest moment şi al căror iniţiator sunt, vizează probleme asupra cărora, printre altele, chiar alegătorii mi-au atras atenţia în urma audienţelor susţinute cu regularitate la biroul de parlamentar:

Legea 147/23.07.2020 vine să completeze Legea 502/2004 privind asociaţiile pensionarilor în sensul că asociaţiile şi federaţiile pensionarilor pot primi cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, inclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale, bunuri mobile şi imobile necesare realizării scopului pentru care aceste structuri asociative au fost înfiinţate.

În ce priveşte cea de a doua lege, nr 122/10.07.2020, aceasta vine să clarifice, coreleze şi armonizeze legislaţia existentă cu nevoia de promovare a proiectelor de interes şi utilitate publică în domeniul public al apelor. Mai exact, această lege asigură cadrul legal optim pentru implementarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară şi în domeniul imobilelor aparţinând domeniului public şi administrate de AN Apele Române, în sensul urgentării înregistrării acestora în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. În plan secund, noile prevederi asigură un important instrument de lucru pentru AN Apele Române în vederea accesării de fonduri comunitare nerambursabile prin viitoare proiecte ce vor putea fi scrise şi depuse de către instituţia amintită anterior.

 

Printre proiectele de lege pe care le-am iniţiat şi sunt acum în dezbatere la comisiile de specialitate aş aminti:

- „Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie”,

- „Proiectul de Lege pentru suspendarea rambursării creditelor”,

- „Proiecul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal” precum şi

- „Proiectul de Lege pentru completarea art. 861 din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”. 

În situaţia generată de criza Covid am sprijinit şi votat Proiectul de lege privind programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea IMM-urilor, această categorie de antreprenori fiind una dintre cele mai afectate în toată această perioadă. În acest sens, am dezaprobat total prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, deoarece cred că nu această măsură conduce la înlăturarea efectelor virusului ci duce doar la afectarea situaţiei economice. De asemenea, am votat şi susţinut modificarea legii privind sistemul unitar al pensiilor publice întrucât consider că efectele pandemiei nu ar trebui să se răsfrângă asupra  drepturilor avute de pensionari.

În calitate de membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură am semnalat problemele existente cât şi necesitatea dezvoltării infrastructurii României, dar, în mod special, cele specifice Brăilei, urmărind îndeaproape cel mai important proiect de infrastructură al României din ultimii 30 de ani: Podul de peste Dunăre Brăila-Tulcea.

 

M-am implicat şi în ceea ce ţine de activitatea desfăşurată de Comisia parlamentară de anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi, aceasta reprezentând una dintre problemele cu care ne confruntăm atât la nivel local cât şi naţional. În decursul primelor 6 luni ale acestui an, au fost înregistrate nu mai puţin de 2.761 cazuri de dispariţie a minorilor, situaţie profund îngrijorătoare. 

Am desfăşurat audienţe la sediul cabinetului parlamentar dar şi pe stradă, pentru a fi cât mai aproape de oameni, ascultându-le dorinţele şi nevoile pentru ca împreună cu echipa din care fac parte să  găsim cele mai bune soluţii.

În vârstă de 40 ani, fost Consilier judeţean şi director general al Regiei Autonome “Administraţia Zonei Libere Brăila” înainte de primirea mandatului de deputat, Florin MIRCEA a depus jurământul de parlamentar din partea grupării PSD la data de 25.06.2019 înlocuindu-l pe actualul europarlamentar Mihai TUDOSE în Camera Deputaţilor.

Florin MIRCEA

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro