Mergi la conţinutul principal

Florin Cristian si Folkistii cu trabant, reprezentantii Brailei la Festivalul "Omul cu o chitara"

Tinarul Florin-Ionut Cristian si grupul "Folkistii cu trabant" vor reprezenta Braila la Festivalul National de Folk "Omul cu o chitara". Ca urmare a prestatiei deosebite pe care au avut-o la preselectia de simbata, acestia au fost selectionati de membrii juriului sa concureze in etapa finala a celei de-a doua editii a festivalului care se va deschide peste doua saptamini pe scena Casei Tineretului. Juriul de preselectie a fost condus de prof. Dorin Sipos, caruia i s-a alaturat Maria Puscaciu, directorul festivalului.
Florin Cristian Ionut are 14 ani si este elev la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga". Studiaza chitara clasica de mic si colaboreaza cu compozitori foarte buni care ii sustin activitatea artistica si participarea la diferite festivaluri de gen. Inca din 2003, pe cind abia implinise 10 ani, a urcat pe scena Festivalului de Muzica Folk - Siret, iar in 2004 si 2005 a concurat la Festivalul "Toamna Baladelor" de la Bucuresti. Tinind seama ca si parintii sint iubitori de muzica, tinarul chitarist beneficiaza din plin de sustinerea familiei. Parintii spun ca in ziua concursului se vor afla trup si suflet alaturi de el si spera sa reuseasca o performanta cit mai buna.
Grupul "Folkistii cu trabant" este format din Sorin Ionut, 16 ani - chitara clasica, Stefan Sabin Gazea, 17 ani - chitara clasica, Alexandru Iulian Vatra, de 17 ani - chitara bas, si Alexandru Mihaita Murgu, 18 ani - vioara. Sorin Ionut si Stefan Sabin Gazea sint absolventi ai Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", iar Alexandru Iulian Vatra este in anul I. In ce-l priveste pe Alexandru Mihaita Murgu, acesta este elev in clasa a XII-a la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" si nu a fost concurs national sau international la care a participat de la care sa nu fi plecat cu un premiu. Dupa cum a declarat Alexandru, grupul s-a constituit in aceasta formula in urma cu aproximativ un an, timp in care au compus cintece, au cautat sunete si armonii, el ocupindu-se in special de partea de vioara.
De miine, concurentii braileni incep perioada speciala de pregatire pentru concurs. Intilnirile de lucru se vor desfasura la Centrul de Creatie sub indrumarea unor profesori si sunetisti specializati in manifestari artistice nationale.
Biletele si abonamentele pentru cele trei zile de festival sint puse in vinzare la Centrul de Creatie, din Piata Traian nr. 2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu