Mergi la conţinutul principal

Florin Cîrligea, candidatul AUR la Primăria Brăilei

• omul de afaceri vrea să trateze Primăria ca pe o societate comercială ai cărei acționari sunt brăilenii • Cîrligea susține că este nevoie de o viziune economică de dezvoltare a orașului

 

Omul de afaceri brăilean Florin Cîrligea a anunțat oficial că are de gând să candideze din partea AUR pentru fotoliul de primar al Municipiului Brăila. Deși șeful său de partid de la București, George Simion, făcuse publică această informație într-o emisiune televizată, Cîrligea a dorit să o confirme în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la sediul de partid. Cîrligea și-a început anunțul printr-o ironie la adresa șefului PNL de la Centru, fostul premier Nicolae Ciucă. În special la gafa uriașă a fostului premier care aflat într-o vizită în județul Brăila a afirmat că se află în ”cel mai mare oraș din Județul Ianca”.

”Astăzi am plăcerea de a vă anunța că îmi depun candidatura la cel mai mare oraș din județul Ianca. Vorba președintelui PNL. Nu, îmi depun candidatura la Primăria Municipiului Brăila, în încercarea de a dezvolta municipiul și a schimba modul de abordare a dezvoltării economice a Municipiului Brăila”, a declarat Cîrligea.

În acest context, sursa citată a dorit să critice faptul că actuala administrație s-a axat doar pe asfaltări și reabilitări de clădiri, dar nu și pe dezvoltarea unei strategii economice pentru Municipiul Brăila.

”Mă deranjează faptul că economic, Municipiul Brăila are o subdezvoltare, să spun așa, de mai mulți ani de zile. O depopulare masivă și eu aș aborda Primăria ca o societate comercială, în care acționari sunt cetățenii Municipiului Brăila. Ei dictează, ei hotărăsc traiectoria și tot ce își doresc ei. Trebuie văzut ce își doresc brăilenii, nu numai o parte a lor. Probabil că unii dintre ei au fost încântați că s-au făcut bulevardele. Ok. Foarte bine că s-au făcut, foarte bine că s-a asfaltat. Nimeni nu spune că nu e bun acest lucru. Dar eu văd din altă perspectivă dezvoltarea orașului Brăila. Și aș vrea ca pe străzile, pe bulevardele făcute să vedem în anii următori familii cu copii, bunici cu copii, nu numai persoane trecute de prima tinerețe sau de vârsta a treia. Vă spun, o mare problemă a Municipiului Brăila este depopularea masivă. La ultimul sondaj care nu a fost validat, la recensământ au fost 154.000 de locuitori. În 1990 aveam 240.000. Este cea mai mare depopulare din toate marile municipii ale României. Vinovate sunt toate administrațiile care au fost până acum, inclusiv politicile guvernamentale”, a mai spus Cîrligea.

Afaceristul a vorbit despre strada Mihai Eminescu, care din punctul său de vedere ar trebui să abunde în agenți economici pentru a contribui masiv la dezvoltarea turistică a orașului nostru, ce are un mare potențial. Cîrligea a amintit și faptul că deși prin portul Brăila trec sute de nave turistice anual, aproape niciuna nu ne include în circuit, deoarece nu are unde acosta.

”Brăila, oameni buni, va muri! Dacă vom continua numai cu activități sociale, dacă nu avem o viziune economică de dezvoltare a orașului, cu părere de rău vă spun, în 50 de ani va rămâne doar o umbră. Avem o grămadă de obiective turistice. Putem spune că nu vine «Mercedes» sau «Toyota» la noi, dar haideți să încercăm ușor-ușor să facem câte ceva. Turistic vorbind. Eu aș vedea strada Republicii, de exemplu, o stradă comercială. Este singura stradă pietonală din oraș și nu se întâmplă nimic. După ora 19:30, dacă treceți pe acolo o să vedeți că e pustiu. Zici că a dat cu bombă”, a conchis acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro