Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Florentin Rosu a cucerit doua medalii la Balcaniada de Natatie pentru juniori

Printre reprezentantii Romaniei la Campionatele Balcanice de natatie pentru juniori s-au numarat si componentii Centrului Olimpic din Braila, Florentin Rosu si Cosmin Ochirosi sportivi pregatiti de profesorul Tudorel Smeu.
La aceasta editie, una dintre cele mai puternice din ultimii ani, Florentin Rosu a obtinut doua medalii, argint la 50 m bras si bronz la 100 m bras. Colegul sau, Cosmin Ochirosi, aflat la primul an la aceasta categorie de virsta a avut o comportare meritorie incheind cursa de 1500 m liber pe pozitia a cincea si pe cea de 400 m liber pe a sasea.
"Rezultatele lui Florentin Rosu sint foarte bune, el fiind la un pas de a deveni campion balcanic. Insa daca anul trecut si-a trecut in cont o singura medalie, bronz la 50 m bras, acum si-a imbunatatit performanta pe aceasta distanta si a mai cucerit o medalie dupa aceea la 100 m bras.
Tinind cont de faptul ca inoata pe distante lungi, ca se afla in primul an de juniori I consider ca meritorie evolutia lui Cosmin Ochirosi. Oricum, ambii sportivi au progresat foarte mult in ultima vreme" a declarat profesorul Tudorel Smeu.

Ioan Gherghel si Valentina Brat au trecut de seriile de calificari
Valentin Preda nu s-a calificat in semifinalele probei de 200 m bras

Miercuri, dimineata, in cea de a treia zi a Campionatelor Europene de Natatie de la Budapesta Ioan Gherghel a reusit sa se califice in semifinalele probei de 200 m fluture. Pitesteanul a reusit sa acceada in penultima faza a acestei probe cu al optulea timp.
Putin mai tirziu colegul sau de club, Valentin Preda nu a reusit sa prinda semifinalele, el incheind cursa de 200 m bras dupa 2:16:50 minute, timp ce l-a situat pe locul al 23-lea din 43 de concurenti. Cel mai bun timp la 200 m bras a fost realizat de francezul Hugues Duboscq, 2:13:57 minute el fiind principalul favorit la medalia de aur. Surpriza a constituit-o esecul ucraineanului Oleg Lisogor, detinatorul recordului european la 50 m bras nereusind sa acceada in semifinalele probei de 200 m bras. Tot ieri dimineata Valentina Brat a reusit sa treaca cu succes de serii la 100 m spate. Stelista s-a calificat in semifinale de pe pozitia a 15-a.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii