• astăzi, 15 iunie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au prins în flagrant un instructor auto după ce a primit o sumă de bani de la denunțătoarea în cauză • s-ar fi dat banii cu promisiunea că instructorul îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere • instructorul a fost reținut pe ordonanță
Instructor auto suspectat că ar fi luat o sumă de bani de la o cursantă, pentru a o ajuta să ia permisul de conducere. S-a efectuat un flagrant în zona Radu Negru, la capătul liniei 4, iar instructorul a fost dus la audieri.
Potrivit unui comunicat de presă, în data de 15 iunie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au prins în flagrant un instructor auto după ce a primit o sumă de bani de la denunțătoarea în cauză cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere. ”În fapt, un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPRCIV (Serviciul Regim Permise) Brăila. Pentru a-i întări convingerea că are influența necesară, i-a transmis denunțătoarei în cauză faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe”, au transmis reprezentanții DGA:
Dosarul a fost constituit în baza denunțului formulat de persoana denunțătoare la D.G.A. – S.J.A. Brăila. Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Brăila sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.
Se face precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.