Mergi la conţinutul principal

Flăcări în noapte, pe câmpurile de la Comăneasca. Se înmulțesc incendiile de vegetație provocate de indivizi care aprind focul intenționat

Incendiile de vegetație se țin lanț pe raza județului Brăila și afectează suprafețe din ce în ce mai întinse, din cauza inconștienților care aprind focul și îl lasă nesupravegheat, în zone nepermise. În fapt, exprimarea standard folosită de pompieri - ”foc lăsat nesupravegheat” - înseamnă de multe ori că focul a fost pus cu intenție, pentru curațarea unor terenuri agricole de resturile vegetale. Când flăcările scapă de sub control, însă, riscul producerii unor pagube foarte mari este imens. După cum v-am mai informat, în cursul zilei de miercuri, 10 august, 14 pompierii militari și 20 de voluntari civili s-au luptat mai bine de 8 ore, de la 12.00 până la 20.30, pentru lichidarea unui incendiu care a mistuit vegetația uscată de pe 80 hectare de pădure și 20 hectare de miriște, în zona Berteștii de Jos. Pompierii care intervenit acolo, în condiții foarte grele, cu mască de oxigen pe față, fac parte din Garda de Intervenție Însurăței, fiind ajutați de localnici din Berteștii de Jos și Victoria. Cu eforturi foarte mari, toți aceștia au reușit să protejeze culturile agricole aflate în vecinătatea zonei cuprinse de flăcări.

Tot miercuri, începând cu ora 22.40, s-a intervenit cu două autospeciale de stingere pe un teren viran de pe raza localității Comăneasca. De data asta, la fața locului au ajuns pompierii Detașamentului 1 Brăila, în sprijinul acestora venind pompierii voluntari din comuna Gemenele. Lupta cu flăcările s-a purtat pe tot parcursul nopții de miercuri spre joi, incendiul fiind pus sub control abia joi dimineață. Au ars circa 60 hectare de vegetație uscată și stuf. Pompierii voluntari din comuna Tudor Vladimirescu au rămas să supravegheze zona, ca să nu reizbucnească vreun focar.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro