Mergi la conţinutul principal

Fiul lui Costin. Acuzații grave

• cercetările în dosarele penale în care este suspect Mădălin Costin, fiul fostului administrator de la ”Hercules” S.A., prins în februarie fără permis, sub posibila influență a unor droguri și cu o sumă uriașă de bani în autoturism, sunt în curs • la Poliția Municipiului Brăila - Biroul Rutier se face anchetă într-un dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila • în plus, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii de spălare de bani • nu ni s-a comunicat dacă probele de sânge au confirmat prezența drogurilor în cazul șoferului depistat, acestea fiind informații  din anchetă

 

Acuzații de spălare de bani, în cazul fiului fostului administrator de la ”Hercules” S.A. Bărbatul de 38 de ani, Mădălin Costin, a fost prins de polițiști, în februarie, sub  influența unor droguri, după cum a arătat aparatul drugtest, dar și cu o importantă sumă de bani în mașină. În acest caz au fost  întocmite dosare penale, iar cercetările sunt în curs, după cum ne-a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila. Nu se precizează dacă probele de sânge au confirmat prezența drogurilor în cazul șoferului depistat, acestea fiind informații din anchetă care nu fac obiectul comunicării publice.

Potrivit datelor IPJ Brăila, având în vedere solicitarea formulată în baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, au fost comunicate următoarele: ”La data de 21 februarie a.c, un bărbat de 38 de ani, din Brăila a fost depistat conducând autovehiculul pe drumurile publice din municipiul Brăila, având dreptul de a conduce suspendat.  Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, a fost testat și cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, arată polițiștii.

 

Cercetări efectuate de Biroul Rutier și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

În răspunsul polițiștilor se mai arată că, la nivelul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Rutier se efectuează cercetări ”in rem” în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 335 alin. 2 (n.r. - conducerea unui vehicul fără permis de conducere) și art. 336 alin. 2 (n.r. - persoana aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe) din Codul Penal, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. ”Cu privire la suma de bani descoperită de polițiști, precizăm că la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii de spălare de bani, faptă prev. și ped. de art. 49 al.1 lit. din Legea 129/2009.

În conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e din Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, se exceptează de la accesul liber al cetățenilor «informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare». Totodată, vă precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 285 C.P.P., alin. (2) „Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică”, au mai transmis reprezentanții IPJ Brăila.

În solicitarea către Inspectoratul de Poliție Județean Brăila – Biroul de Presă, cotidianul nostru a adresat următoarele întrebări:

1. Care este stadiul anchetei în cazul șoferului (n.r. - Mădălin Costin) prins  în data de 21 februarie, când polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic bărbatul de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Unirii din municipiu. Aparatul drugtest a dat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. ”Ne interesează dacă se confirmă consumul de droguri, dacă s-au efectuat analize de sânge și care a fost rezultatul? Au fost efectuate verificări privind proveniența sumei de bani din autoturism? Este totuși o sumă mare de bani, iar transferul ar fi trebuit făcut printr-o unitate bancară”, am întrebat polițiștii.

În plus, am vrut să știm care au fost explicațiile șoferului cu privire la suma de bani și cantitatea de aur din mașină, dar și dacă s-a luat vreo măsura față de acesta, după depistarea în trafic. 

Chiar dacă nu s-au comunicat toate datele solicitate, așteptăm în continuare un răspuns oficial atunci când ancheta va fi definitivată. Așteptăm un răspuns și de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, unde am transmis o solicitare. 

 

Fiul omului de afaceri , prins drogat la volan, cu 400.000 euro și 4 kg de aur în mașină

După cum v-am mai informat, în seara de 21 februarie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat, de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Unirii din municipiu. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, brăileanul a fost testat și cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive, iar persoana a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, în urma controlului efectuat, asupra sa și în vehicul au fost descoperite obiecte tăietor-înțepătoare(n.r. - cuțite) și o sumă de bani ce a fost ridicată în vederea continuării verificărilor și a stabilirii provenienței acestora. Nu s-au comunicat date de la poliție cu privire la suma de bani, în sensul că nu s-a transmis despre câți bani este vorba. Totuși, în timpul controlului mașinii, polițiștii au descoperit o sumă uriașă de bani, respectiv 400.000 de euro, dar și 4 kg de aur și 7.000 de lei, potrivit debraila.ro.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Cel depistat era Mădălin Costin, fiul lui Sorin Costin, om de afaceri decedat la sfârșitul anului 2022. Acesta era administratorul operatorului portuar ”Hercules” SA, și a încetat din viață în urma unui infarct pe care l-a suferit în timp ce se afla la o partidă de vânătoare.

 

 Foto: www.ziarulcomunitatea.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro