Mergi la conţinutul principal

Fiscul brăilean, locul II regional la colectare taxe şi impozite

• perioada analizată este ianuarie – octombrie inclusiv, iar pe primul loc s-a clasat Galaţiul • cea mai mare sumă a fost virată însă de Constanţa, peste 2 miliarde lei

 

Aproape 11 miliarde, atât a colectat şi virat, de la începutul acestui an, la bugetul de stat consolidat Regionala fiscală din care facem parte. Datele de bilanţ indică faptul că 7,8 miliatde lei provin din activitatea fiscală şi alte 3,15 miliarde din activitatea vamală.

O ierarhizare a judeţelor arondate regionalei fiscale în funcţie de procentul de realizare a planificării stabilite de ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) arată că pe primul loc se situează Galaţiul cu grad de colectare 108,31% (1,24 miliarde lei), urmat de Fiscul Brăila - 107,82% (0,63 miliarde lei), urmat apoi de Tulcea cu 107,68% (0,437 miliarde lei), Vrancea – 105,95% (0,618 miliarde lei), Constanţa – 101,43% (2,162 miliarde lei) şi Buzăul cu 100,94% (0,857 miliarde lei).

„Gradul de realizare a planului de încasări transmis de la nivelul MFP-ANAF, privind activitatea D.G.R.F.P. Galaţi, a fost realizat în primele 10 luni ale anului 2016 în proporţie de 106,22%, cu o depăşire nominală a acestui program de 642,94 milioane lei. La nivelul celor şase administraţii judeţene ale finanţelor publice împreună cu Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, aflate în componenţa D.G.R.F.P. Galaţi, totalul încasărilor bugetare se ridică la valoarea de 7.828,16 milioane lei (102,31 % faţă de programul de încasări)”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale Galaţi

Discutând strict despre luna octombrie, gradul de realizare a planului de încasări transmis de la ANAF, privind activitatea Regionalei Fiscale, a fost realizat cu o depăşire de 6,93% a planificării însemnând venituri în plus de 84,32 milioane lei, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Tulcea având cea mai mare creştere a încasărilor faţă de programul stabilit de către ANAF pentru activitatea fiscală, respectiv un procent de 118,70%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro