Mergi la conţinutul principal

Fiscul brăilean are de vânzare aparate de sudură

• cei interesaţi le pot vedea la depozitul instituţiei situat la parterul clădirii de pe Faleză • stocul de mărfuri disponibile spre vânzare poate fi consultat pe site-ul ANAF

 

Finanţele Publice brăilene nu au un magazin propriu de desfacere a produselor confiscate de instituţiile locale cu atribuţii în acest sens, însă a amenajat un spaţiu în care brăilenii interesaţi le pot vedea, iar dacă se hotărăsc le pot cumpăra. Lista stocurilor disponibile nu este prea lungă, dar cuprinde mai multe mărfuri confiscate de-a lungul timpului de inspectorii Fiscului, cei de la Antifraudă, de către Poliţie, Vamă sau de către poliţiştii de Frontieră. Printre ele se numără, de exemplu, 4 aparate de sudură, la un preţ de 700 lei bucata, cabluri, ceaune şi tigăi din aluminiu, obiecte artizanale din lemn (tocătoare, aparate de masaj, andrele, bastoane, zdrobitor, linguri, sucitoare, spatule), tocătoare de legume şi fructe, precum şi o bormaşină electrică (200 lei). Toate sunt expuse în spaţiul special amenajat de instituţia brăileană la parterul clădirii situate pe strada Delfinului, iar lista completă a stocurilor poate fi consultată online pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). De altfel, agenţia urmează să lanseze şi un magazin virtual, unde mărfurile respective, însoţite de poze, vor fi disponibile la vânzare. 

Până atunci, insitituţia brăileană continuă colaborarea cu câţiva operatori locali prin intermediul cărora valorifică bunurile confiscate intrate în proprietatea statului, aşa cum este cazul „Toporaş Com” (confecţii textile, încălţăminte, cosmetice), precum şi „Banrom” pentru piese de schimb auto sau similare. “Preţurile la care urmează să se valorifice bunurile predate de organul constatator sunt stabilite în cadrul comisiei de evaluare constituite la nivelul AJFP Brăila, în funcţie de preţurile produselor identice sau similare de pe piaţă. Bunurile respective nu intră în categoria second-hand, întrucât înainte de a ne fi predate au fost supuse verificării de către comisiile de preluare şi distrugere constituite la nivelul deţinătorilor. Produsele perisabile urmează o procedură aparte în sensul că acestea sunt predate imediat spre valorificare celui mai apropiat magazin, direct de către agentul constatator care le-a confiscat. În ce priveşte bunurile imobile, acestea sunt valorificate numai prin licitaţie publică, la un preţ de pornire stabilit de către un evaluator autorizat”, a explicat Mihaela Ciorăşteanu, şeful AJFP (Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice) Brăila.

De asemenea, sursa citată a precizat că, recent, instituţia a reuşit valorificarea a 4 loturi de tren extravilan, din zona periurbană a municipiului, cu un preţ final de 273.400 lei. În plus, Fiscul local a realizat încasări de aproape 39.000 lei şi din valorificarea de bunuri perisabile. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro