Firmele de salubritate se antrenează pentru bătălia cu iarna | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Firmele de salubritate se antrenează pentru bătălia cu iarna

Sarcina menţinerii carosabilului într-o stare propice desfăşurării circulaţiei autovehiculelor le revine operatorilor de salubritate. Aceştia vor acţiona cu propriile utilaje pe sectoarele unde îşi desfăşoară în mod curent activitatea de salubritate. Astfel, firmei "Eco" SA îi revine Vidinul, Brăiliţa şi jumătate din zona centrală, delimitată de străzile 1 Decembrie 1918 şi Mihai Eminescu. "Braicata" se va ocupa de cealaltă jumătate a centrului municipiului, plus cartierele Viziru şi Radu Negru. Firma RER va fi responsabilă pentru Hipodrom, Obor, Chercea, Lacu Dulce, Călăraşi IV, staţiunea Lacu Sărat şi intrările în municipiu.

După cum s-a văzut, iarna a încercat deja vigilenţa autorităţilor din mai multe judeţe ale ţării. În zona noastră, vremea se arată încă blândă, dar nu se ştie niciodată ce poate aduce ziua de mâine. Tocmai de aceea, autorităţile locale au stabilit că, până pe 1 noiembrie, firmele de salubritate trebuie să aibă pregătite utilajele destinate intervenţiei la deszăpezire. În total, pe raza municipiului se va acţiona cu patru utilaje cu lamă, trei Unimog-uri, două autogredere, patru autospeciale cu containere de mare capacitate, pentru transportul zăpezii şi al gheţii, cinci încărcătoare şi două pluguri semipurtate.
Un alt termen pe care firmele de salubritate sunt obligate să-l respecte este 6 noiembrie. La acea dată, toate trei trebuie să aibă pregătit materialul antiderapant necesar pentru intervenţii. De asemenea, trebuie să facă dovada că au încheiat contracte cu furnizorii de carburanţi, astfel încât să poată ieşi pe teren imediat ce situaţia o va impune.

Activitatea de deszăpezire va fi coordonată de Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală, instituţie ce-i va verifica pe operatori dacă au respectat toate termenele fixate în program.

"La prima atenţionare meteo va fi activat dispeceratul, astfel încât să se poată interveni imediat pentru îndepărtarea zăpezii şi împrăştierea de antiderapant. Vom încerca, pe cât posibil, să nu acţionăm în timp ce ninge, ci după ce se opreşte ninsoarea, în conformitate cu normativele în vigoare, astfel încât să nu se consume inutil carburant şi material antiderapant, cum s-a mai întâmplat în anii din urmă", ne-a declarat Dan Apostol, directorul DAGL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro