Mergi la conţinutul principal

Firmele de deratizare- dezinfecţie, la control!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Brăila anunţată oficial de Ministerul Sănătăţii pentru începerea controalelor şi în judeţul nostru • va fi o echipă mixtă formată din DSP, DSVSA şi IPJ

 

Încep controalele la firmele şi persoanele autorizate din Brăila, care prestează servicii de  deratizare, dezinfecţie, dezinsecţie. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit vineri, 22 noiembrie, un ordin de la Ministerul Sănătăţii prin care  s-a dispus începerea controalelor la nivelul judeţului. Când vor începe la Brăila, încă nu se ştie exact, cert este la acest moment, că echipele sunt abia în faza de organizare şi mai au de pus la punct anumite neclarităţi legate de clasificarea activităţilor economice prestate de firmele brăilene. “S-a primit astăzi (n.r.-vineri, 22 noiembrie) o adresă de la Ministerul Sănătăţii şi se vor constitui comisii mixte cu Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Poliţia. Şi acum sunt tratative să efectueze o acţiune. Cred că de luni începem controalele, cred, nu am nimic oficial, pentru că la prima vedere nu ar fi nimic de plănuit. Avem însă de lămurit nişte aspecte. De exemplu, cineva spunea că nu toate activităţile astea prestate de firme sunt activităţi oficiale cu cod CAEN. Se pare că dezinsecţia nu este în codul CAEN, ca activitate oficială şi atunci trebuie să vedem ce implică asta”, a transmis reprezentantul Birorului de presă din cadrul DSP Brăila, Nicuşor Grosu.

La nivel naţional, autorităţile s-au sesizat în urma tragediei petrecute recent  în Timişoara, unde trei persoane au murit după ce o firmă a făcut dezinsecţia şi deratizarea într-un bloc  de garsoniere din oraş. Patronul firmei care a efectuat dezinsecţia ar fi cumpărat şi folosit un insecticid denumit “Delicia-GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică cu efecte letale în caz de inhalare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro