Mergi la conţinutul principal
”Dezțânțărizarea” se amână

Firma care trebuia să facă tratamente avio împotriva țânțarilor a reziliat contractul cu SUPAGL Brăila

* ”Regional Air Services” SRL Tusla a motivat că are probleme cu personalul de zbor, pe fondul pandemiei de coronavirus * SUPAGL va organiza o nouă licitație, însă cel mai probabil, până la rezolvarea situației, se vor începe tratamentelor la sol, înaintea tratamentelor avio

 

 

 

Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăilei intenționa să demareze operațiunile de combatere a țânțarilor și căpușelor la începutul acestei săptămâni, însă ghinionul a făcut ca firma aeronautică angajată să facă tratamentele avio să renunțe la contract, motivând cu problemele cauzate de pandemia de coronavirus. ”Ne-au informat că nu mai au personal suficient pentru a putea efectua zborurile și că, în acest context, reziliază contractul încheiat cu noi. Formalitățile de reziliere au început deja și sperăm să fie finalizate până la sfârșitul acestei săptămâni, astfel încât să putem organiza cât mai rapid o licitație pentru angajarea altei firme”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

Anul trecut, tratamentele avio au fost efectuate de “Regional Air Services” SRL din Tusla, firmă care, pentru o oră de zbor, a fost plătită cu 2.850 lei, fără TVA. Aceeași firmă avea contract cu SUPAGL și pentru anul în curs, însă nu a mai putut să își onoreze obligațiile.

Directorul  Dumitru Munteanu ne-a spus că, dacă nu se va reuși angajarea în cel mai scurt timp a unei alte firme aeronautice, tratamentele vor fi făcute, în primă instanță, la sol, urmând ca cele avio să fie efectuate ulterior. ”În mod normal se fac tratamente avio, apoi la sol. Anul acesta, în contextul actual, probabil că vom începe cu tratamentele la sol. Poate chiar de săptămâna viitoare, dacă nu va ploua, vom începe dezinsecția împotriva larvelor de țânțari și căpușe în parcuri, locuri de joacă și cartiere, conform traseelor efectuate și anii trecuți. Vom folosi echipamentele aflate în dotarea echipelor noastre de lucru, iar stocurile de substanțe necesare există deja”, ne-a informat directorul SUPAGL.

La fel ca și anul trecut, bugetul alocat în 2020 operațiunilor de dezinsecție este de 1.500.000 lei. Cu acești bani ar trebui efectuate minim cinci operațiuni, fiecare dintre acestea având în program atât tratamente avio cât și tratamentele la sol.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro