Ambulanţierii brăileni au răspuns luna trecută la peste 4.200 de urgenţe medicale, pentru care au parcurs în jur de 151.000 de km.
Cele mai multe apeluri la 112 au fost din cauza stărilor depresive severe, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic şi accidentelor rutiere. Potrivit conducerii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, dr. Viorica Uscatu, în luna octombrie, cadrele medicale au intervenit la 82 de cazuri de accident vascular cerebral, număr care se adaugă la cele 640 de solicitări înregistrate în lunile precedente. S-a mai intervenit la 27 de cazuri infarct miocardic care vin în completarea celor 156 deja existente în acest an, la 50 de cazuri de stări depresive severe, care se adaugă la alte 500 de solicitări de aceeaşi natură, 14 intervenţii la accidente auto, 12 cazuri de edem pulmonar acut. În evidenţele medicilor de urgenţă au figurat, de la începutul anului şi până în prezent, şi 15 solicitări la supradozări de droguri.
Deşi, la prima vedere pare a fi o avalanşă de urgenţe luna trecută, managerul SAJ Brăila a anunţat că situaţia se încadrează în parametrii normali şi că nu este nimic ieşit din comun faţă de alte luni. Excepţie fac apelurile la 112, din cauza unor stări depresive severe şi a unei supradoze de droguri, care, potrivit medicilor, s-au înmulţit în ultimul timp. Şi nu este vorba aici doar despre etnobotanice, atrag atenţia specialiştii, ci şi de droguri injectabile extrem de periculoase.
Ca un bilanţ, de la 1 ianuarie şi până în prezent, ambulanţierii brăileni au intervenit la 45.000 de urgenţe medicale pentru care echipajele au parcurs peste 1 milion de kilometri.