Mergi la conţinutul principal

Finantare de 569 de miliarde pentru Asistenta Sociala

Reprezentantii Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) au inaintat Prefecturii raportul referitor la sumele cheltuite in primul semestru al acestui an la Braila pentru asistenta sociala. Finantarea pentru diferite indemnizatii, alocatii si subventii se ridica la 569 miliarde lei vechi.
Cele mai mari sume au fost cheltuite pentru alocatii de stat pentru copii. Este vorba despre aproximativ 182 de miliarde pentru 54.501 beneficiari. Pe locul al doilea se afla prestatiile sociale acordate persoanelor cu handicap, suma ridicindu-se 125 de miliarde pentru 16.371 de persoane. Foarte multi bani au fost alocati pentru indemnizatiile de crestere si ingrijire copil, este vorba despre aproximativ 90 de miliarde pentru 2.470 de persoane. Bugetul de stat a acordat sume consistente si pentru ajutoare de incalzire in sezonul rece in cazul familiilor cu stare materiala precara care se incalzesc cu gaze naturale si cu enegie termica, cheltuielile ridicindu-se la aproximativ 100 de miliarde pentru circa 26.000 de beneficiari. Au mai fost acordate alocatii de sustinere pentru 1.818 familii monoparentale, suma acordata fiind de aproximativ 6,6 miliarde lei vechi in perioada ianuarie - iunie 2008. Sprijin financiar pentru casatorie a fost acordat unui numar de 439 de braileni, valoarea ajutorului banesc ridicindu-se la circa 3 miliarde lei vechi in primul semestru al acestui an. Au mai fost acordati bani de la bugetul de stat pentru alocatii de intretinere pentru copii aflati in plasament de incredintare, alocatii pentru nou-nascuti, trusou pentru bebelusi, subventii pentru fundatii si asociatii care deruleaza activitati de asistenta sociala, etc. In cursul primului semestru al acestui an au fost realizate si diferite controale in urma carora s-a constatat incasarea necuvenita a unor plati. "Cauzele care au determinat inregistrarea unor plati necuvenite sint: comunicarea cu intirziere de catre reprezentantii primariilor din judetul Braila, a incetarilor si modificarilor intervenite in structura de familie si a veniturilor acesteia, erori in stabilirea drepturilor de catre functionarii din primarii, declaratii de venit nereale ale solicitantilor de ajutor de incalzire. In perioada ianuarie - iunie 2008 s-au recuperat drepturi necuvenite in valoare de aproximativ 445 milioane lei vechi, raminind de recuperat debite in valoare de 143 de milioane lei vechi", se precizeaza in raportul DMPS Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro