Mergi la conţinutul principal

Finanțare de la Consiliul Județean pentru promovarea a ceea ce are Brăila mai frumos

* proiectul va fi implementat de Asociația Culturală “CineFeel” și are ca scop îmbunătățirea vieții socio-culturale, promovarea istoriei Brăilei și modul cum diversitatea culturală a ajutat la dezvoltarea orașulul, precum și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului, ca instrument educațional * proiectul va cuprinde mai multe activități, printre care și o nouă ediție Brăila Film Festival

 

Asociația Culturală “CineFeel” Brăila a obținut finanțare de la Consiliul Județean pentru un nou proiect socio-cultural. Proiectul se numește “Un singur oraș, mai multe culturi” și are ca scop îmbunătățirea vieții socio-culturale, promovarea istoriei Brăilei și modul cum diversitatea culturală a ajutat la dezvoltarea orașulul, precum și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului, ca instrument educațional.

În cadrul proiectului se vor derula mai multe activități, un exemplu fiind mini-proiectul “Oameni de cultură brăileni”. În cadrul acestuia se va pune accentul pe realizările marilor personalități culturale brăilene, iar toate informațiile vor fi prezentate elevilor din mai multe școli.

Tot în cadrul acestui proiect se va organizarea și derularea “Caravana Culturală Cinefeel”, cu tema “Mica Europă”, prin care vor fi prezentate, sub forma unei expoziții interactive, poze și informații despre fluviul Dunărea, centrul istoric al Brăilei, istoria orașului Braila, arhitectura orașului. Toate activitățile se vor derula în spații formale și nonformale, sub formă de dialoguri interculturale, work-shop-uri realizate de către invitații din cadrul proiectului.

De asemenea, se va organiza o nouă ediție Brăila Film Festival, tema fiind  gastronomia, nutriția și psiho-nutriția. Pe parcursul festivalului, brăilenii vor putea vedea atât documentare, cât și filme artistice, în diferite locuri din municipiul Brăila. De asemenea, în patru școli din județul Brăila se va realiza un seminar cu tema “Food is my best friend", dar va fi realizat și un eveniment în aer liber, intitulat “Film is Fun”, în localitatea Unirea.

În final, festivalul se va încheia cu un spectacol susținut de către caricaturistul Costel Pătrășcan.

Proiectul “Un singur oraș, mai multe culturi” se va derula în perioada septembrie-noiembrie 2021, finanțarea oferită de Consiliul Județean fiind de 27.900 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro