Mergi la conţinutul principal

Finanţarea de la bugetul local a “Daciei Unirea”, incertă

• autorităţile judeţene şi locale nu sunt sigure dacă vor mai putea ajuta echipa de fotbal, dar şi alte ramuri sportive, după ce Curtea de Conturi a concluzionat că finanţările făcute în 2016 au fost ilegale • “Suntem în aşteptarea unui răspuns”, spune preşedintele clubului de fotbal, Valentin Avramescu

 

Finanţarea Daciei Unirea de către Consiliul Judeţean se amână din motive obiective, aşa susţine preşedintele clubului brăilean de fotbal, Valentin Avramescu. Iar decizia aceasta nu afectează doar echipa de fotbal ci toate sporturile din Brăila.

“Aşa cum era planificat, am fost la Consiliul Judeţean pentru a afla dacă putem fi sprijiniţi financiar şi prin care căi, dar deocamdată vorbim despre o nouă amânare. Cei de la CJ au discutat cu reprezentanţi ai Primăriei Brăila şi au ajuns la concluzia că deocamdată niciuna dintre cele două autorităţi locale nu pot da bani sportului. Şi nu este vorba aici doar de fotbal ci de toate sporturile. Curtea de Conturi a considerat că finanţările făcute de Primăria Brăila anul trecut nu au fost legale. Aceasta a făcut contestaţie şi a cerut lămuriri privind modalităţile prin care autorităţile locale pot finanţa sportul şi acum suntem în aşteptare. Răspunsul trebuie să vină în termen de 30 de zile şi nu ar mai fi mult de aşteptat”, a explicat Valentin Avramescu.

Preşedintele clubului de fotbal a ţinut să menţioneze că o tergiversare a lucrurilor ar putea duce la efecte nedorite asupra echipei. “Cei de la Primărie au dreptate, în situaţia în care în privinţa finanţării lucrurile sunt neclare nu poţi lua decizii şi apoi să te trezeşti cu altele pe cap. Dar şi pentru noi este foarte greu, aşteptăm dar sperăm că nu mult timp. Nu ştiu câtă răbdare o să mai aibă cu noi principalul finanţator Florin Cârligea, sper ca lucrurile să o ia pe o cale şi să ştim şi noi care este aceea”, a mai spus Valentin Avramescu.

În altă ordine de idei, sâmbăta trecută, jucătorii Daciei Unirea au încheiat prima săptămână de antrenamente, toate având drept scop readaptarea organismului la efort. Fotbaliştii s-au întâlnit cu mingea medicinală toată săptămâna, mai puţin miercuri când s-au antrenat la balon şi au jucat şi o miuţă pe terenul sintetic. De marţi şi până vineri, jucătorii au efectuat şi vizita medicală pe care au trecut-o cu brio. “Fiind zăpada mare, nu am avut unde să facem un joc şcoală la finalul săptămânii. Iar în aceste condiţii jucătorii s-au întâlnit doar cu mingea medicinală. Toţi au trecut cu bine examenele medicale şi celelalte măsurători, obligatorii al început de drum. Ne pregătim în condiţiile date până la cantonamentul de la Poiana Braşov”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru. Cât priveşte transferurile, perspectiva imediată pare destul de sumbră. “În privinţa sosirilor de jucători, lucrurile sunt neschimbate faţă de ziua reunirii lotului. Nu a venit nimeni deocamdată şi perspectiva nu este prea optimistă din punctul meu de vedere”, a mai spus Pânzaru.

Fotbaliştii au avut liber duminică, iar de astăzi revin la antrenamente.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro