Finanţare pentru dezvoltarea afacerilor debutanţilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Finanţare pentru dezvoltarea afacerilor debutanţilor

Antreprenorii debutanţi pot cere online ajutor de la stat, nerambursabil, de până la 10.000 de euro, pentru investiţii, în cadrul Programului SRL-D 2015, deschis zilele acestea de Direcţia Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.
Sprijinul financiar poate fi solicitat folosindu-se aplicaţia electronică prin care se accesează, de altfel, şi programul SRL-2015, pe site-ul instituţiei amintite anterior, sesiunea fiind disponibilă doar până joi, 24 septembrie, ora 20.00. Tot pe pagina web a instituţiei se găsesc şi procedura şi anexele necesare înscrierii.
Prin implementarea programului în anul 2015, Guvernul estimează că va acorda ajutor de minimis unui număr de minim de 430 de societăţi de tip SRL-uri debutante. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2015 este de 19,3 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării. Prin program, antreprenorii debutanţi vor putea obţine un ajutor nerambursabil de la stat de până la 10.000 de euro, cu condiţia ca şi solicitantul să vină cu o cotă de cofinanţare de 50%. Altfel spus, pentru o finanţare de 10.000 euro de la stat (adică suma maximă), firma beneficiară va trebui să aibă disponibili, de la bun început, 20.000 de euro, sumă din care jumătate va fi decontată de stat prin acest ajutor de minimis.
Ca şi condiţii de eligibilitate, firma solicitantă trebuie să fie deţinută de 1 până la 5 asociaţi, cu toţii antreprenori debutanţi, care să nu fi avut înainte nicio firmă şi nici să nu fi deţinut acţiuni la vreo altă companie.
Prin acest ajutor, firmele beneficiare trebuie să facă investiţii în active corporale şi necorporale ca: terenuri pentru realizarea de construcţii destinate activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea, inclusiv achiziţionarea de terenuri fără construcţie; amenajarea pe terenuri închiriate / concesionate pentru realizarea activităţilor proiectului; construcţii pentru desfăşurarea activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea; spaţiu de birouri, producţie, depozitare etc; mobilier, maşini, utilaje, calculatoare; instalaţii de încălzire sau climatizare aferente spaţiului de producţie/servicii/comerţ; brevete de invenţie, design industrial, mărci de produse şi servicii (francize, etichetare ecologică, licenţe şi software, etc.); realizare site pentru prezentarea activităţii firmei solicitante (inclusiv cheltuieli înregistrare domeniu, fără hosting), pentru operatorii economici care nu deţin alt site.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro