Finanţare de 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Finanţare de 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

În cadrul conferinţei săptămânale a PSD Brăila, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Francisk Iulian Chiriac, a anunţat o finanţare record pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă. Mai exact, secretarul de stat a declarat că unitatea medicală brăileană va primi "până la finele acestui an o finanţare de 20 miliarde de lei vechi, pentru dotare, aparatură, fiindcă treaba - aţi văzut ce spune şi «Strada»- nu se face doar cu oameni, ci cu oameni şi dotare. Dotarea în cazul spitalului de la noi va fi pentru secţiile ce urmează să se deschidă, ba chiar intenţionăm să reaccesăm şi acea finanţare de la Banca Mondială pentru Secţia de Radioterapie-Oncologie, astfel încât măcar la începutul anului viitor, să putem spune că avem pe ce ne baza". Oficialul promite că investiţiile nu vor muri în stadiul de acum, mai ales că prioritatea clamată şi în stradă "vrem spitale ca afară" a intrat în reflexele autorităţilor, odată cu încercările prin care a trecut România în ultimele zile, respectiv incendiul din "Colectiv" Bucureşti şi explozia de la "Vel Pitar" Braşov.
Din punctul de vedere al lui Francisk Iulian Chiriac, la nivel de Brăila există interes şi pentru finanţarea, reabilitarea Spitalului de Psihiatrie şi a celui TBC. "Sunt unităţi cu specific în zonă, care au nevoie şi de dotare, şi de reabilitare, dar şi de specialişti. De aceea, ne gândim serios să înfiinţăm centre comune cu Galaţi, cu specific".
Întrebat dacă Brăila ar face faţă unei situaţii de genul celei de la "Colectiv", Francisk Iulian Chiriac a răspuns ferm: "Nu!". "Nu!". "La Bucureşti sunt mai multe spitale, răniţii au fost duşi la acestea, dar nu cred că există localitate în România care ar putea să facă faţă unui accident de acest fel. Şi Bucureştiul a primit ajutor. Probabil, în cazul unui asemenea eveniment tragic, se va interveni şi de la Galaţi, şi de la Bucureşti. (...) Dar, un exemplu că Brăila poate, totuşi, să se descurce în condiţii dificile a fost accidentul de la Baldovineşti (n.r. - acela în care au fost implicaţi 38 de cetăţeni moldoveni, iar patru persoane, între care trei copii, au decedat), iar pentru modul în care a gestionat acel eveniment se poate spune că dr. Mihail Iugulescu, chirurgul care a mobilizat oamenii şi resursele, are o bilă albă la Bucureşti", a mai declarat Francisk Iulian Chiriac.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro