Mergi la conţinutul principal

Finanţări nerambursabile de 50.000 de euro pentru un viitor mai bun în Brăila

• sunt eligibile pentru a aplica organizaţii neguvernamentale, instituţii de învăţământ şi grupuri de iniţiativă din Brăila şi Galaţi

 

Federaţia Fundaţiile Comunitare din România şi Lidl, împreună cu Fundaţia Comunitară Galaţi au dat startul etapei de finanţare a programului “Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi” în municipiul Brăila.

Potrivit iniţiatorilor, scopul programului este de a genera soluţii participative la probleme locale din educaţie şi mediu. Demersul este coordonat de Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România şi finanţat de Lidl, fiind implementat în şase mari oraşe, prin tot atâtea fundaţii comunitare. Iniţiative precum amenajarea de spaţii comunitare de joacă şi învăţare, alternative verzi de transport, ateliere de eco-şcoală, alte asemenea idei pot primi sprijin operaţional şi finanţări în valoare totală de 50.000 de euro la nivel local.

Astfel, la Brăila, programul dispune de 50.000 de euro şi va fi implementat prin Fundaţia Comunitară Galaţi. Cele mai bune iniţiative de mediu şi educaţie vor beneficia de microgranturi şi mentorare pentru implementare. Selecţia va fi făcută prin concurs deschis de proiecte, în perioada 1-25 septembrie 2020. Sunt eligibile pentru a aplica organizaţii neguvernamentale, instituţii de învăţământ şi grupuri de iniţiativă din Brăila şi Galaţi. Totodată, direcţiile de intervenţie locală au fost stabilite în urma dialogului cu administraţia locală, cu stakeholderi relevanţi din comunitate şi prin consultarea acesteia printr-un formular disponibil online.

Jurizarea pentru selecţia proiectelor brăilene se va face conform unor criterii stabilite de către Fundaţia Comunitară Galaţi. Echipa de jurizare va fi alcătuită din reprezentanţi ai sectorului non-guvernamental, lideri din comunitate şi Cristina Hanganu, director de comunicare&CSR, Lidl România.

Detalii despre programul de finanţare implementat la Brăila, ghidul de finanţare şi alte materiale referitoare la program se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro şi pe canalele de comunicare ale Fundaţiei Comunitare Galaţi.

Federaţia Fundaţiile Comunitare din România a fost fondată în anul 2012 şi are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România, care contribuie la construirea unor comunităţi conştiente, generoase, incluzive şi durabile. Federaţia susţine 16 fundaţii comunitare, însumând peste 7.000 de proiecte şi 30 de milioane de lei în investiţii comunitare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro