Finalizarea până la sfârşitul anului a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti pare misiune imposibilă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Finalizarea până la sfârşitul anului a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti pare misiune imposibilă

"Ce vă pot spune este că, în funcţie de stadiul lucrării, era un număr suficient de utilaje pentru ca termenul să fie realizat. Spre exemplu, pe primul tronson, unde lucrarea era mult mai avansată, sunt alte operaţiuni. Pe penultimul tronson, unde lucrarea pare rămasă în urmă, erau categoric suficiente utilaje ca să prindă timpul din urmă. Este de văzut însă dacă îi va ajuta şi natura, că în noiembrie-decembrie nu prea poţi să mai torni asfalt", a spus Traian Băsescu.
Şeful statului a mai spus că nu va discuta cu constructorii, deoarece consideră că aceasta este "treaba ministrului Transporturilor".
"Deşi, moral, ei toţi sunt obligaţi faţă de mine pentru că eu am vrut ca şi firmele româneşti să îşi creeze istoric de autostradă, să poată participa la o licitaţie, să nu mai lucreze numai în subantrepriză la firmele străine. Deci, au o obligaţie morală faţă de mine să respecte termenul de 31.12", a spus preşedintele.
Preşedintele a spus că îi este greu să estimeze dacă vor fi decalate cu mult lucrările. "Pare în momentul de faţă misiune imposibilă, dar să vedem", a spus el.
Preşedintele a spus însă că nu se va putea spune că autostrada Bucureşti-Ploieşti este terminată la 31 decembrie atât timp cât la inelul central de circulaţie al Capitalei nu s-a lucrat nimic. "Şi nu s-a lucrat pentru că preţurile de expropriere erau la un moment dat extraordinar de mari", a precizat Băsescu, adăugând că soluţia a fost crearea unui nod rutier pe centură, de pe care să se facă accesul pe autostradă.
Şeful statului a adăugat că cea mai bună soluţie era ca această autostradă să se oprească "la kilometrul zero al Bucureştiului".
Traian Băsescu s-a referit şi la istoricul acestei lucrări. "Probabil ştiţi istoria acestei lucrări. E o lucrare în care s-a încercat în primul rând un test cu constructori români. Contractele s-au semnat în 2007, suntem în 2011. Termenul lor de terminare a lucrării ar fi fost în mod normal, după ce s-au terminat exproprierile, mai 2012. Cu buna lor voinţă, având în vedere că au stat pentru exproprieri vreo doi ani, au acceptat decalarea termenului la 31.12.2011. Când s-a supărat puţin pe ei doamna Boagiu şi a vrut să le rezilieze contractele", a spus preşedintele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro