* la finalul proiectului Erasmus+ VET -”Pregătire practică în context european”, în cadrul unei mobilități, 14 elevi de clasa a X-a, de la specializarea Mecanic auto, au participat la un stagiu de pregătire practică de două săptămâni, în Germania * din toamnă, printr-un nou proiect Erasmus+, 15 cadre didactice ale liceului vor participa la cursuri de formare în Cehia și în Spania
Sfârșitul unui proiect Erasmus+ înseamnă începutul unui nou proiect Erasmus+ la Liceul Tehnologic ”Panait Istrati” Brăila!
Unitatatea de învățământ anunță că proiectul Erasmus+ VET 2020-1-RO01-KA102-079414 cu titlul ”Pregătire practică în context european” și o finanțare în valoare de 34.164 euro se află la final. Prin acest proiect, în perioada 6-17 iunie 2022, 14 elevi din clasa a X-a, cu vârsta de 16-17 ani, învățământ profesional, domeniul Mecanică, specializarea Mecanic auto, au efectuat un stagiu de pregătire practică de două săptămâni, în Germania.
În orașul Schkeuditz, lângă Leipzig, în complexul renovat Gut Wehlitz, cei 14 elevi și cele două cadre didactice însoțitoare au fost cazați, au avut asigurată masa și tot acolo s-a desfășurat și practica, în atelierele școală ale partenerului de proiect - Vitalis Gmbh. Instruirea practică a fost îndrumată de un tutore de practică desemnat de către organizația de primire, în condiții deosebite de siguranță, protecție și igienă, cu o dotare la standarde europene.
Elevii au fost încântați atât să demonteze și să monteze motoare, să depisteze defecte în funcționare și să le remedieze, cât și să comunice cu alți elevi din diferite țări europene, ba chiar și din alte regiuni ale țării noastre, aflați în campusul respectiv tot în stagii de practică pe alte calificări. Toți cei 14 elevi au parcurs cu bine stagiul de pregătire, obținând la sfârșit certificatul de participare și pe cel Europass. În cadrul proiectului, cei 16 participanți la mobilitate au beneficiat și de o vizită culturală în orașul Leipzig, precum și de o excursie la Dresda, în cadrul căreia au vizitat fabrica de asamblare a mașinilor electrice Volkswagen.
”Activitățile i-au bucurat pe copii: au călătorit cu avionul, au fost la o fabrică de automobile, au muncit cu plăcere la practică, și-au exersat abilitățile de comunicare în limba engleză, au cunoscut locuri și oameni noi și mai cu seamă au legat multe prietenii. Căci despre asta este vorba când vorbim despre proiectele Erasmus+, ele sunt ca niște punți, aduc împreună culturi, civilizații, școli și oameni din toată Europa, care împărtășesc și trăiesc experiențe de neuitat, legând prietenii durabile în timp”, afirmă prof. Gabriela Panait, directorul Liceului Tehnologic ”Panait Istrati”.
Cum astfel de experiențe deschid noi orizonturi pentru participanții la mobilitățile Erasmus+, în noul an școlar, echipa Liceului Tehnologic "Panait Istrati", susținută de munca prof. Stoian Giorgiana - responsabil și coordonator de proiecte europene, unitatea de învățământ va derula un nou proiect european Erasmus+, cu o finanțare de 27.190 Euro. De data aceasta, 15 cadre didactice vor participa la cursuri de formare în Cehia și în Spania în cadrul proiectului 2022-1-RO01-KA122-SCH-000079781, cu titlul ”Tehnologia și inovația în clasă”. Scopul proiectului este acela de a instrui personalul didactic al școlii în vederea îmbunătățirii competențelor profesionale, pentru a asigura creșterea rezultatelor la învățătură a elevilor ca urmare a dobândirii cadrelor didactice de abilități digitale și a cunoașterii de metode inovative de predare în urma mobilităților.