Mergi la conţinutul principal

Final de proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială Victoria

Proiectul Ka229 “Cultural Bridges in Europe”, coordonat de școala noastră, se încheie pe 31 august 2023, după o perioadă de implementare de trei ani în care am împărtășit experiențe de învățare în context formal și non-formal prin participarea la activități locale diverse și la cinci mobilități transnaționale în Turcia, Grecia, Spania, Italia și Croația.

Rezultatele celor trei ani de experiențe inedite s-au concretizat în editarea unui jurnal al proiectului ce conține toate activitățile locale și transnaționale și a unei enciclopedii de tradiții și obiceiuri europene.

După evaluarea gradului de realizare a obiectivelor la nivelul grupului țintă, putem spune că acestea au fost realizate: competențele digitale și competențele de comunicare în limba engleză au fost îmbunătățite, sentimentul de apartenență la spațiul european există datorită descoperirii similitudinilor dintre țările partenere și stabilirii de relații de colaborare între parteneri. Gradul de toleranță a crescut datorită identificării diferențelor de religie, limbă, tradiții și obiceiuri. O parte dintre tradițiile și obiceiurile strămoșești a fost readusă la viață, fiecare partener promovându-și propria moștenire culturală prin intermediul unor activități specifice.

Impactul acestui proiect la nivelul comunității noastre este unul semnificativ deoarece elevii, părinții, corpul profesoral și comunitatea întreagă conștientizează rolul benefic al proiectelor Erasmus+, în sensul în care acestea nu mai reprezintă doar un element de noutate temporar, aflându-ne deja în pragul unui al treilea proiect care va începe odată cu noul an școlar 2023-2024. Deși suntem dezavantajați economic, social și cultural, am reușit să implementăm un proiect care a oferit elevilor noștri oportunitatea de a călători în Europa și de a participa la activități de învățare în clase mixte, reușind să se integreze cu succes de fiecare dată și să dovedească că dețin cunoștințe, abilități și competențe solide. De asemenea, această comunitate mică a reușit să fie gazdă de succes pentru parteneri cu ocazia mobilității din Romania. Niște părinți extraordinari, care înțeleg rolul important al parteneriatului școală-familie, au fost alături de echipa de proiect, asumându-și roluri serioase în timpul activităților sau integrând în propriile familii elevii străini timp de o săptămână.

“Un parteneriat frumos, care a creat la propriu punți trainice între cele șase școli partenere. Un proiect care a crescut motivația de învățare în rândul elevilor, a extins sfera colaborării transnaționale și a promovat imaginea instituției noastre școlare.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în activitățile derulate (elevi, părinți, conducerea școlii și în mod special echipei Erasmus din care face parte un număr de cinci profesori dedicați, creativi, deschiși la nou, entuziaști și disponibili să aloce timp proiectelor).

În final, menționăm că programul Erasmus+ în Școala Gimnazială Victoria continuă pentru o perioadă de încă patru ani, 2023-2027, cu implementarea Acreditării Erasmus obținută în februarie 2023. În acest plan am proiectat mobilități pentru elevi pe teme de protejare a mediului și adoptarea unui stil de viață sănătos și sesiuni de formare prin participare la cursuri structurate și job-shadowing pentru profesori.”

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro