Mergi la conţinutul principal

Final de proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu”, Șuțu

Școala Gimnazială ”Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești, județul Brăila a finalizat primul său proiect Erasmus+ cu numărul de referință 2021-1-RO01-KA122-SCH-000015737: Reducerea abandonului școlar și promovarea interculturalității prin practici educaționale incluzive. Prin intermediul proiectului, opt cadre didactice din cadrul instituției de învățământ au participat la două cursuri de formare: Towards the inclusive classroom, organizat de Areadne, Lifelong Learning Centre, în Kalamata, Grecia (iulie 2022) și Multicultural and intercultural education organizat de idevelop Training SL în Malaga Spania (august 2022).

Scopul celor două etape de mobilitate a fost acela de a perfecționa cadrele didactice în crearea unui mediu școlar inclusiv prin intermediul căruia să se diminueze numărul elevilor aflați în risc de abandon școlar, de a contura un mediu școlar intercultural, promovând astfel toleranța, combaterea discriminării, respectul și într-ajutorarea în mediul școlar, dar și în societate.

De menționat este și faptul că cele două mobilități din cadrul proiectului au adăugat plus valoare și experiențe deosebite în ceea ce privește bunele practici în domeniul școlar. În urma celor două etape de mobilitate ale proiectului, dascălii instituției vor utiliza practici educative inovative, care să stârnească interesul elevilor către școală și care să transforme mediul școlar într-o experiență atractivă și prietenoasă pentru toți tinerii care pășesc pragul Școlii Gimnaziale ”Costache Grigore Șuțu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro