Mergi la conţinutul principal

Final de proiect Erasmus+ la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza”

• este vorba despre “Our Earth, Our Future”, ce a avut ca obiectiv central conştientizarea elevilor cu privire la modul în care alegerile lor au un impact extrem de important asupra mediului înconjurător

 

Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” Brăila încheie la finalul lunii august proiectul Erasmus+ “Our Earth, Our Future”, nr. de referinţă 2018-1-DE03-KA229-047342, un proiect european de schimb interşcolar, derulat pe parcursul a doi ani (01.09.2018-31.08.2020).

Proiectul a avut ca obiectiv central conştientizarea elevilor cu privire la modul în care alegerile lor au un impact extrem de important asupra mediului înconjurător.

Prin diferite activităţi, prin interacţiunea şi schimbul de bune practici în şcolile partenere, proiectul a avut ca scop sporirea înţelegerii şi cunoaşterii problemelor de mediu, a modului în care acestea sunt abordate şi a manierei în care putem rezolva diverse probleme care afectează întreaga planetă.

În cadrul mobilităţilor transnaţionale, elevii au aprofundat subiecte precum reciclarea deşeurilor, energia şi sursele regenerabile, consecinţele topirii calotelor de gheaţă, poluarea apelor care afectează calitatea vieţii la scară planetară.

Activităţile desfăşurate au fost foarte importante pentru toate şcolile, deoarece reprezintă un efort considerabil de sensibilizare a elevilor cu privire la problemele mediului, la problema schimbărilor climatice şi la protejarea patrimoniului natural.

Partenerii de proiect au fost şcoli din Germania (coordonatorul proiectului la nivel european), Belgia, Italia, Polonia şi Olanda.

Echipa de implementare a proiectului la nivelul şcolii “Al. I. Cuza” a fost formată din prof. Daniela Petre, prof. Magdalena Cotlerenco-Medeleanu şi prof. Violeta Dorobăţ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro