Mergi la conţinutul principal
În loc să se sinucidă, și-a omorât cumnata gravidă

Filmul crimei de la Măxineni

* bărbatul din Măxineni care i-a luat viața cumnatei sale, însărcinată în 9 luni, le-a spus anchetatorilor că nu intenționa să ajungă la crimă * individul afirmă că planul lui era să dea foc locuinței familiei și apoi să se sinucidă * asta pentru a se răzbuna pe familia care îl trata cu ură și indiferență * omorul s-ar fi produs pe fondul unei stări de nervozitate, individul atacându-și cumnata cu cuțitul atunci când a văzut că aceasta anunță pompierii, la numărul de urgențe 112, încurcându-i astfel tot planul gândit și pus în practică cu minuțiozitate * Prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a definitivat ancheta în acest caz și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru omor calificat și distrugere

 

Prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a definitivat ancheta în tulburătorul caz al crimei de la Măxineni, din toamna anului trecut, și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru omor calificat și distrugere prin incendiere.

În octombrie, făptașul, un bărbat de 31 de ani, și-a planificat moartea, intenționând să se sinucidă, după cum ar fi declarat în fața anchetatorilor. Mai înainte, însă, voia să distrugă casa familiei, prin incendiere. El a spus că mama și fratele, aflați la muncă peste hotare, îl tratau cu indiferență și nu îi acordau ajutor în vreun fel. Totul s-a acutizat după moartea tatălui inculpatului, care se pare că era mult mai apropiat de fiul său. Din păcate, victimă în acest război a picat cumnata inculpatului, care a fost atacată violent, fiind înjunghiată mortal, în noaptea când acesta a încercat să își pună planul în aplicare. Femeia sunase la 112 și cerea ajutor.

Membrii familiei bărbatului acuzat de omor au spus în fața anchetatorilor că, după părerea lor, inculpatul P.N. nu ar fi avut intenția de a se sinucide. Potrivit anchetatorilor, inculpatul P. N. a avut discernământ integru la data săvârșirii faptelor, însă avea unele tulburări de personalitate și antisociale, considerând că lumea exterioară este responsabilă pentru toate eșecurile sale.

 

Mesaj de disperare: “Cumnatul meu a dat foc la casă

Femeia însărcinată din Măxineni a fost răpusă chiar în timp ce anunța la numărul de urgență 112 incidentul produs de cumnatul său. Potrivit anchetatorilor, în data de 21 octombrie, orele 03:43, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Brăila a fost sesizat prin 112, de către victima M. G. cu privire la faptul că inculpatul P. N., fratele concubinului său, a incendiat casa și grajdul, indicând în continuare adresa imobilului. Aceasta a comunicat faptul că inculpatul: “amenință de mult că va da foc la casă”.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, la un moment dat conversația operatorului 112 cu femeia s-a întrerupt, auzindu-se în fundal doar țipetele și strigătele victimei, iar în final un horcăit.
Urmare a acestei situa
ții, operatorul 112 a realizat transferul apelului la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila comunicându-le acestora situația sesizată. Un echipaj din cadrul ISU – Punct de Lucru Măxineni s-a deplasat la adresa indicată unde, în intervalul orar 03:48 - 07:20, a desfășurat acțiunile specifice lichidării incediului.

Potrivit anchetatorilor, victima M. G. a fost găsită în partea din spate a curții imobilului, fără semne vitale și prezentând la nivelul toracelui anterior plăgi înjunghiate. Inculpatul P. N. a fost găsit în același perimetru, în zona fânarului, prezentând mai multe plăgi produse prin tăiere/înțepare în zona brațelor și a zonei latero-cervicale și sternale, cu cuțitul. La locul incidentului s-a prezentat un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila, care a acordat primul ajutor inculpatului și l-a transportat la spital.

Până la sosirea echipei de cercetare la fața locului au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. “Dunărea” Brăila care au procedat la lichidarea incendiului.

 

Cuțitul însângerat, găsit în șopron

Anchetatorii au descoperit în curte trupul fără viață al femeii însărcinate, lângă cadavru fiind și papucii victimei care, cel mai sigur, i-au căzut din picioare atunci când încerca să scape de loviturile violente.

În rechizitoriul procurorului se mai arată că, în șopronul din curtea locuinței, a fost identificat un cuțit cu mâner de culoare neagră ce prezenta la nivelul lamei urme de substanță de culoare brun roșcată, adică sânge. Anchetatorii care au efectuat cercetarea la fața locului au stabilit că acesta avea o lungime totală de 30,5 cm, lama o lungime de 19 cm și lățime de 2,5 cm.

În urma necropisiei, medicii de la Serviciul de Medicină Legală Brăila au stabilit că moartea victimei a fost violentă și datează din 21 octombrie. “Decesul s-a datorat hemoragiei interne prin plăgi înjunghiate toraco-cardio-pulmonare; leziunile s-au produs prin lovirea activă repetată cu un corp dur de tip tăietor înțepător (cuțit); victima avea o sarcină de cca 10 luni lunare cu făt unic de sex feminin mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale”, au stabilit legiștii.

 

Nemulțumirile inculpatului legate de modul în care era tratat de familie

Organele de anchetă au stabilit că, la data comiterii crimei, în noaptea 20/21 octombrie, inculpatul locuia împreună cu victima M. G., concubina fratelui său, în imobilul din comuna Măxineni. Mama și fratele inculpatului erau plecați la muncă în străinătate. Anchetatorii au stabilit că tatăl inculpatului a decedat în anul 2009, urmare unui accident rutier.

În urma cercetărilor efectuate și a audierii mai multor persoane, s-a stabilit că, după decesul tatălui, problemele conflictuale dintre membrii familiei și inculpat s-au accentuat pe fondul “nemulțumirilor afective și materiale” reclamate de acesta din urmă.

Potrivit surselor din anchetă, inculpatul a spus că mama nu l-ar fi dorit la naștere, ea fiind mai apropiată de fratele său, pe care îl ajuta mereu, indiferent câte probleme i-a făcut. Inculpatul ar fi spus că a fost internat de către mama sa la Spitalul „Sf. Pantelimon” Brăila cu scopul de a-l da afară din casă, ba chiar l-a îndemnat de nenumărate ori să se spânzure, ceea ce i-a afectat starea de sănătate. În fața anchetatorilor, inculpatul ar fi spus că și cu fratele său se află în relații de dușmănie. Surse judiciare au afirmat că inculpatul își acuza fratele și mama că ar fi încercat să fure toate bunurile tatălui, deși nu se făcuse succesiunea după decesul acestuia.

 

Incendierea imobilului

În data de 19 octombrie, arată procurorii, inculpatul, urmare presupuselor nedreptăți din partea familiei, s-a decis să se sinucidă. Despre intenția sa i-ar fi spus și cumnatei sale, solicitându-i să plece de acasă, după cum a declarat chiar el, potrivit unor surse din anchetă.

După luarea hotărârii de a se sinucide, au concluzionat organele de anchetă, inculpatul s-a mai gândit la planul său și a considerat că pentru toate nedreptățile suportate din partea familei nu ar fi suficient doar să se sinucidă, considerând necesar să incendieze și imobilul, astfel încât familia să sufere, rămânând fără casă. Totuși, intenția de a incendia imobilul nu ar fi fost adusă de inculpat la cunoștința cumnatei sale, pentru ca aceasta să nu îl poată împiedica în vreun fel în demersul său. “Inculpatul a început să contureze inițial planul în vederea sinuciderii, pregătindu-și două corpuri tăietor înțepătoare (cuțite) pe care le-a așezat pe pat, sub pernă. Conform planului, inculpatul era hotărât să se sinucidă în cursul aceleiași seri. Tot în cursul aceleași seri intenționa să incendieze și imobilul. Constatând însă că victima se afla încă în imobil, acesta se decide să nu acționeze în acea seară”, a reieșit din cercetările efectuate.

În cursul zilei de 20 octombrie, arată anchetatorii, între victimă și inculpat a avut loc o dispută verbală. Inculpatul a spus că, după ce s-a înnoptat, a intrat în casă și a început să scrie bilete de adio către mai multe persoane, în cuprinsul cărora își cerea iertare pentru faptele ce urma a fi puse în practică. “În continuare, acesta iese în curtea imobilului, hotărându-se asupra locului unde urma să se sinucidă și asupra locurilor unde urma «să pună foc». În vederea susținerii dorinței de a se sinucide, își duce în magazia de lângă imobil un cuțit, icoane, poze cu tatăl său, obiecte care au fost identificate cu ocazia cercetării la fața locului”, au precizat surse din anchetă.

 

Butelia poziționată în casă pentru a exploda și a distruge tot

La scurt timp, au mai arătat anchetarorii, inculpatul s-ar fi răzgândit asupra modului în care urma să incendieze imobilul, considerând că planul inițial nu îi oferea o reușită de 100%. El ar fi decis să folosească o butelie care în accepțiunea sa, odată explodând, ar fi asigurat incendierea în totalitate a imobilului. Totuși, în timp ce poziționa butelia, cumnata ar fi simțit că ceva se întâmplă, astfel că inculpatul a decis să amâne acțiunile sale.
Ulterior, în jurul orelor 03.00, dup
ă cum au stabilit anchetatorii, inculpatul a revenit asupra punerii în aplicare a planului său de incendiere a imobilului și sinucidere.

Surse din anchetă au arătat că incendiul a fost susținut inițial doar de existența unui număr de 8 focare, vizând aprinderea unor anvelope, unei stive de polistiren, a unor articole de vestimentație, a unor deșeuri de hârtie și lenjerii de pat, dar și a unor deșeuri de material plastic.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a realizat un traseu din deșeuri de hârtie și haine, până la butelie, procedând la aprinderea focului la unele lucruri din casă, cu scopul de a provoca explozia buteliei.

În final, după cum au stabilit anchetatorii, inculpatul a aprins hainele aflate pe cuierul dintr-un hol, focul generat de acesta propagându-se la structura din lemn a podului. Anchetatorii au mai arătat că s-a ajuns la 11 focare, care au fost dispuse de către inculpat și aprinse pe rând, astfel încât imobilul să fie supus unui risc maxim de incendiere. “Planul de răzbunare avea ca scop faptul ca imobilul să fie distrus în integralitate, astfel încât membrii familiei să nu mai poată beneficia de un adăpost și implicit de averea tatălui său”, au stabilit procurorii. 

Audiat în calitate de inculpat, au mai explicat surse judiciare, inculpatul a spus că, de multe ori, mama și cumnata sa îl tot îndemnau să se sinucidă, astfel că a hotărât să incendieze casa și apoi să își ia viața.
Inculpatul a mai precizat c
ă dorința sa a fost ca, prin faptele comise, membrii familiei să îl aibă pe conștiință întrucât l-au abandonat deși el avea probleme cu inima și era neajutorat.

 

Nu ar fi vrut să își ucidă cumnata

Referitor la uciderea victimei, mai arată anchetatorii, inculpatul a arătat pe parcursul cercetărilor că nu a dorit în nici un moment să-i facă rău, să-i determine vreo suferință fizică cumnatei sale.
Surse din anchet
ă au precizat că bărbatul și-a motivat fapta prin “starea de panică, inconștiență în care se afla”, generată de faptul că a auzit-o vorbind la telefon. Inculpatul era decis să dea foc la casă și nu dorea ca femeia gravidă să anunțe autoritățile sau rudele despre incendiu, întrucât astfel se putea interveni pentru stingerea focului, situație în care casa rămânea intactă.
Inculpatul le-a spus anchetatorilor c
ă, atunci când a văzut că se aprinde casa, a luat cuțitul și a mers în locul stabilit pentru sinucidere, ba chiar a auzit ușa casei și a crezut că femeia fuge să se salveze. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a precizat că, la un moment dat, și-a făcut apariția cumnata sa, care avea telefonul la ureche, astfel că el s-a panicat pentru că imobilul nu era încă aprins, acesta doar mocnind.

Bărbatul a spus că îi era frică să nu sune cumnata la pompieri, pentru ca aceștia să salveze casa. “M-am dus la ea pentru a o împiedica să sune. Am lovit-o pe aceasta cu cuțitul pentru a nu anunța autoritățile, ori rudele despre incendiu. Regret cele întâmplate”, a explicat inculpatul, după cum au transmis surse din anchetă.

Inculpatul a încercat apoi să se sinucidă, însă nu a reușit, dar și-a provocat mai multe răni și a fost transportat la spital. După ce și-a revenit, acesta a putut fi audiat de procurori, fiind arestat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro