Filmul Boyhood, marele câştigător al premiilor BAFTA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Filmul Boyhood, marele câştigător al premiilor BAFTA

Filmul „Boyhood" (12 ani de copilărie) a fost recompensat cu trei premii BAFTA, între care şi cel mai prestigios, titlul de „Cel mai bun film", în cadrul celei de-a 68-a ediţii a premiilor BAFTA ale Academiei britanice de film, desfăşurată duminică seara la Royal Opera House din Londra.
Experienţă unică în cinematografia de ficţiune, „Boyhood" a fost realizat în 39 de zile într-o perioadă de 12 ani. Mare favorit la Oscaruri, filmul urmăreşte cu un firesc şocant mai mult de un deceniu din viaţa unei familii americane, cu accente universale. Filmul a fost recompensat şi la categoriile „Cea mai buna actriţă în rol secundar" (Patricia Arquette) şi „Cel mai bun regizor" (Richard Linklater).
„The Grand Budapest Hotel" (Hotel Grand Budapest), un film burlesc al regizorului american Wes Anderson, are un palmares de cinci premii, cel mai important fiind cel la categoria „Cel mai bun scenariu", la care se adaugă „Cea mai bună muzică", „Cea mai bună scenografie", „Cele mai bune costume" şi „Cel mai bun machiaj şi hairstyle".

Un astrofizician ovaţionat de public

Povestea de dragoste care l-a unit pe omul de ştiinţă Stephen Hawking de prima sa soţie, redată în filmul „The Theory of Everything" (Teoria întregului), al regizorului James Marsh, a ajuns la inima publicului britanic şi a Academiei britanice de Film, care i-a acordat trei premii BAFTA : „Cel mai bun film britanic", „Cel mai bun actor în rol principal" (Eddie Redmayne) şi „Cel mai bun scenariu adaptat".
Prezent la ceremonie alături de fosta soţie, astrofizicianul a fost ovaţionat in picioare de public, atunci când a urcat pe scenă pentru a înmâna regizorului filmului SF „Interstellar", Christopher Nolan, premiul pentru „Cele mai bune efecte vizuale".
„Whiplash", filmul de debut al lui Damien Chazelle despre relaţia tiranică a unui profesor de baterie şi percuţie (J.K. Simmons) cu elevul său (Miles Teller), descoperit la Festivalul de film Sundance, a plecat de la Londra cu trei premii BAFTA : „Cel mai bun actor în rol secundar" (J.K. Simmons), „Cel mai bun montaj" şi „Cel mai bun sunet".
In ceea ce priveşte actriţele, Julianne Moore şi-a confirmat statutul de ultra favorită pentru Oscaruri, câştigând premiul BAFTA la categoria „Cea mai bună actriţă" pentru rolul din filmul „Still Alice", în care interpretează o profesoară bolnavă de Alzheimer.

„The Imitation Game" a plecat cu mâinile goale

Filmul „Birdman" (Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei), al regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, a fost unul dintre marii perdanţi, obţinând un singur trofeu din zece nominalizări, respectiv pentru „Cea mai bună imagine", în timp ce „The Imitation Game" (The Imitation Game. Jocul codurilor), al regizorului Morten Tyldum, despre viaţa geniului matematic Alan Turing, care se număra printre favoriţi cu nouă nominalizări, a plecat cu mâinile goale.
Dintre tinerii artişti, premiul Bafta pentru „Cea mai bună vedetă în ascensiune" a fost atribuit lui Jack O"Connell pentru rolul lui Louis Zamperini, un locotenent în US Air Force în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în filmul „Unbroken" (De neînvins), regizat de Angelina Jolie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro