Mergi la conţinutul principal
Șoferul răzbunător, în fața instanței

Filmul atacului din Lacu Dulce

* procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.M. acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor, acesta fiind în stare de arest preventiv * după altercația violentă din cartier Lacu Dulce, din data de 15 septembrie, când un șofer a lovit cu mașina un bărbat care îi atacase fratele cu un cuțit, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați * unul este acuzat de tentativă de omor, adică șoferul răzbunător, celălalt, inculpatul B.S., victimă a accidentului intenționat, fiind acuzat de lovire sau alte violențe, întrucât el îl atacase cu cuțitul pe fratele șoferului * dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila

 

Începe judecata în cazul șoferului răzbunător din cartier Lacu Dulce, care a lovit violent cu mașina un alt bărbat care îi atacase anterior fratele cu un cuțit, acesta lucrând ca frizer la o societate de pe șoseua Râmnicu Sărat. Inculpatul M.M. a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de tentativă de omor, acum fiind trimis în fața instanței de judecată. Surse din rândul anchetatorilor ne-au transmis faptul că acesta se află la primul impact cu legea penală.

Nu a scăpat de răspundere nici individul care a fost victimă a accidentului produs cu intenție, inculpatul B.S, cercetat sub control judiciar, acesta fiind acuzat de infracțiunea de lovire sau alte violențe, el fiind atacatorul cu cuțitul de la frizerie. Acesta are se pare mai multe infracțiuni comise în țară și peste hotare, dar și condamnări în lista infracțională, el fiind liberat condiționat anul trecut.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, judecătorii fiind cei care vor decide pedepsele pe care le merită cei doi inculpați.

 

Înjunghierea cu cuțitul și accidentul provocat cu intenție

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila, prin rechizitoriul din data de 3 decembrie, au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor.

Un alt inculpat, cercetat sub control judiciar, va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Procurorii au reținut că, la data de 15 septembrie, în jurul orei 12.00, al doilea inculpat (n.r. - B.S - după cum se arată pe site-ul instanței), pe fondul unui conflict verbal spontan cu o persoană vătămată, a aplicat acesteia o lovitură în zona spatelui, cu un corp tăietor înțepător, tip baionetă, în lungime totală de 31,5 cm, cauzându-i astfel o plagă tăiată ce a necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. “În acest context, în după-amiaza aceleiași zile, în jurul orei 12.41, primul inculpat (n.r. - M. M. după cum se arată pe site-ul instanței), aflând că fratele său (persoana vătămată susmenționată) a fost agresat fizic, s-a urcat la volanul autoturismului personal, însoțit de alți doi membri de familie, și a condus spre locuința celui de-al doilea inculpat, care se afla pe marginea carosabilului, în dreptul imobilului în care locuia. Observându-l, primul inculpat a accelerat până la viteza de 78,9 km/h, a virat  intenționat dreapta cu direcția către acesta, l-a lovit în plin și i-a cauzat un traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stângă, contuzii la membrele superioare/inferioare, precum și numeroase excoriații”, au arătat procurorii într-un comunicat postat pe site-ul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, de care aparține PT Brăila.

 

Detaliile anchetei. Victima accidentului, liberată condiționat anul trecut

Potrivit anchetatorilor, șoferul răzbunător trimis în judecată, inculpatul M.M. de 36 de ani, nu este cunoscut cu antecedente penale, însă a ajuns în spatele gratiilor după ce a decis să își facă dreptate singur, lovindu-l cu mașina pe cel care i-a înjunghiat anterior fratele. În schimb, victima accidentului, respectiv inculpatul B.S. de 31 de ani, este recidivist, acesta fiind cercetat sub control judiciar în cauză pentru lovire sau alte violențe.

După cum au arătat anchetatorii, totul s-a declanșat în data de 15 septembrie, la ora 12.28, când ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Brăila a fost sesizat prin apel 112, de către persoana vătămată M. N., cu privire la faptul că, aflându-se în dreptul unui imobil din șos. Râmnicu Sărat din municipiul Brăila a fost agresat fizic, cu un cuțit, de către inculpatul B.S.

Ulterior, la un interval de câteva minute, fratele celui atacat cu cuțitul, inculpatul M.M., conducând autoturismul personal marca Seat Ibiza, a intrat cu mașina în persoana vătămată B.S., în timp ce se afla în dreptul imobilului unde locuiește, de pe strada Cazasului. Bărbatul accidentat a suferit leziuni după accidentul produs, în aceeași împrejurare gardul locuinței fiind distrus.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au dat startul cercetărilor privind comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și de distrugere.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat faptul că, inculpatul M.M. locuiește cu familia pe șoseaua Rm. Sărat, el fiind zidar fără un loc de muncă stabil, fiind la primul impact cu legea penală.

La adresa de pe Rm. Sărat, au precizat surse judiciare, într-un corp separat, funcționează o frizerie, unde lucrează ca frizer, fratele inculpatului.

În ceea ce îl privește pe inculpatul B.S., arată aceleași surse, acesta       locuiește pe str. Cazasului, nu are ocupație și nici loc de muncă. Este cunoscut cu antecedente penale, în intervalul 2013-2018 săvârșind mai multe infracțiuni atât pe teritoriul țării (tâlhării) cât și în afară (proxenetism), fiind arestat preventiv și ulterior condamnat. Din fișa de cazier rezultă că la data de 14.10.2020 a fost liberat condiționat, cu un rest rămas de executat de 133 zile.

 

Inculpatul B.S. l-a atacat cu cuțitul pe frizerul care a refuzat să îl tundă

Din anchetă a reieșit faptul că, la data de 15 septembrie, în jurul orei 12.00, inculpatul B.S., însoțit de un martor, a plecat de la domiciliul său, îndreptându-se spre strada Râmnicu Sărat. “Inculpatul purta la brâu, sub tricou un cuțit în lungime totală de 30 cm, prevăzut cu mâner din plastic de culoare neagră, introdus într-o teacă de culoare neagră, obiectul fiind observat de martor, care a precizat că acesta este obiceiul inculpatului, să poarte tot timpul asupra sa obiecte de acest gen, pentru a se proteja”, au explicat surse din rândul anchetatorilor.

La intersecția str. Cazasului cu str. Râmnicu Sărat, cei doi l-au remarcat pe fratele inculpatului M.M, șoferul răzbunător, care se afla în fața frizeriei.

Inculpatul B.S. a mers la persoana vătămată, iar într-un interval de câteva minute, între inculpat și persoana respectivă a avut loc un conflict verbal spontan, generat de faptul că frizerul a refuzat să îl tundă pe inculpatul B.S., spunându-i acestuia că este tuns deja și nu mai este necesar, după cum au arătat anchetatorii.

Numai că, în timp ce persoana vătămată s-a întors cu spatele spre inculpat, cu intenția de a intra în frizerie, inculpatul B.S. a scos cuțitul pe care îl avea asupra sa și i-a aplicat o lovitură în zona omoplatului stâng. “Încercând să-i mai aplice o lovitură, inculpatul a scăpat din mână cuțitul, pe care persoana vătămată a reușit să îl ridice de pe sol, împingându-l inițial cu piciorul, inculpatul nereușind astfel să intre în posesia lui”, au mai arătat anchetatorii.

Inculpatul a plecat din zonă, însă a revenit la fața locului unde, conform declarației persoanei vătămate a luat câțiva bolovani și i-a aruncat în direcția sa, însă după ce a aflat că a fost anunțată poliția, acesta a decis să plece.

La scurt timp a ajuns și un echipaj de poliție și ambulanța.

În fața anchetatorilor, au precizat surse judiciare, bărbatul înjunghiat a precizat în mod expres că nu l-a provocat sub nicio formă pe inculpatul B.S., iar acesta din urmă a adoptat un comportament agresiv atât verbal, cât și fizic, lovindu-l fără motiv, cu cuțitul care îi aparținea și pe care l-a văzut că îl ținea la brâu.

 

Accidentul de pe strada Cazasului

După cum au mai stabilit organele de anchetă, în acea zi, câteva minute mai târziu, inculpatul B.S. se afla la domiciliul său din str. Cazasului, pe marginea drumului. Aflând despre agresiunea asupra fratelui său, inculpatul M.M. s-a urcat în autoturismul personal, cu intenția de a se deplasa la domiciliul lui B.S. pentru a-i cere socoteală de cele întâmplate, în autoturism urcând și alți doi frați ai inculpatului.

Ajuns pe strada Cazasului, arată surse judiciare, inculpatul M.M. a observat că pe drum se află B.S., iar la vederea acesteia, inculpatul a accelerat deplasarea autoturismului, în același timp cu virarea către dreapta. Persoana vătămată - B.S., aflată în mișcare, întrucât a observat traiectoria autoturismului și a încercat să se ferească, a fost lovită la nivelul picioarelor/genunchilor cu partea față a autoturismului, apoi a ajuns cu capul în mijlocul parbrizului, după cum au arătat anchetatorii. Ulterior, trupul bărbatului a ajuns în gardul casei, după cum se observă și în filmarea făcută publică de familia victimei.

După ce a lovit persoana vătămată, autoturismul a intrat în coliziune cu stâlpul dublu al porții de la casă. “În momentele premergătoare coliziunii nu se mai putea pune problema frânării. Expertul desemnat a apreciat că autoturismul nu mai putea fi oprit de la cca 35-40 m nici cu frânarea de serviciu, frâna de mână având rolul de a imobiliza un auto oprit și nicidecum să realizeze proces de frânare eficient”, au arătat surse din rândul anchetatorilor.

În zonă este montată și o cameră de supraveghere, imaginile surprinse fiind atașate la dosarul cauzei. Se observă că, imediat după producerea impactului, inculpatul M. M. coboară din autoturism și se îndreaptă direct către locul în care se afla B.S. Se observă, chiar din filmarea făcută publică, că acesta este agitat și apropiindu-se de persoana vătămată îi adresează anumite expresii, spunându-i pe un ton răspicat: “Ai murit B.?, ai murit (folosind din nou expresii triviale), ești șmecher”, după care se deplasează vis-a-vis de locul comiterii faptei. Potrivit anchetatorilor, inculpatul are o stare recalcitrantă față de persoana vătămată și deși o vede căzută inconștientă la sol, nu ia nicio măsură în vederea acordării primului ajutor și nici nu apelează organele de specialitate pentru a interveni.

Conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală, persoana vătămată B.S. a suferit mai multe leziuni, pentru care necesita  8-10 zile de îngrijiri medicale, viața nefiindu-i pusă în primejdie. Medicii au arătat că, prezența gardului imobilului, format din tablă ondulată subțire, care a oprit deplasarea prin aer a părții vătămate a fost hotărâtor în opțiunea căviața victimei nu a fost pusă în primejdie”. 

Potrivit anchetatorilor, în zonă nu au fost identificate urme de frânare nici pe partea carosabilă și nici pe trotuar. Fiind audiat, arată surse din anchetă, inculpatul M.M. a spus în primă fază, că în timp ce se deplasa pe str. Cazasului a observat că din sens opus se apropia un autoturism și a încercat să evite impactul, astfel că l-a lovit pe B.S. din greșeală, însă apoi a spus că, în data de 15 septembrie, după ce a aflat de incidentul dintre fratele său și B. S., a plecat de pe str. Rm. Sărat pe str. Cazasului, l-a văzut pe B. S. pe partea carosabilă, iar în acel moment, fiind nervos și tulburat, a accelerat și a tras dreapta de volan spre cel care îi atacase anterior fratele, cu intenția de a-l lovi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro