Mergi la conţinutul principal

Filmele premiate la Cannes se văd weekendul acesta la Cinefeel Brăila

• între 15 şi 17 noiembrie brăilenii sunt invitaţi să vizioneze filme “Parasite”, “Matthias et Maxime”, “Dolor y Gloria”, “Le Jeune Ahmed”,  “Portrait de la jeune fille en feu” şi “Il Traditore”

 

Prima ediţie a Festivalului “Les Films de Cannes à Brăila” are loc între 15 şi 17 noiembrie, la Cinema Cinefeel, cu filmele văzute şi premiate în Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Festivalul începe vineri, 15 noiembrie, la ora 18:30, cu filmul care a câştigat marele premiu Palme d’Or, cu unanimitate de voturi din partea juriului condus de Alejandro González Iñárritu. “Parasite”, de Bong Joon-Ho este un basm modern despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud. Şomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existenţele lor se împletesc. Acesta este începutul unui şir de întâmplări imprevizibile care converg „într-un film genial, captivant şi care refuză categoriile”, conform IndieWire.

Sâmbătă, în a doua zi de festival, de la ora 11.00, brăilenii pot vedea filmul “Matthias et Maxime”, în regia lui Xavier Dolan, copilul teribil al cinema-ului . Filmul prezintă povestea a doi prieteni din copilărie care se sărută pentru filmările unui scurtmetraj de amatori. Dar acest sărut aparent inofensiv îi afectează profund şi generează un mix de confuzie şi emoţie pentru cei doi.

De la ora 20:00 are loc proiecţia filmului “Dolor y Gloria”, de Pedro Almodóvar, peliculă ce i-a adus lui Antonio Banderas “Premiul pentru interpretare masculină”. Salvador Mallo (interpretat magistral de Banderas) este un cineast aflat în plină criză creativă, afectivă şi de sănătate. Redescoperindu-şi trecutul, Salvador simte nevoia urgentă de a-l povesti şi astfel, îşi găseşte salvarea. 

Duminică, de la ora 11.00, publicul va putea vedea “Le Jeune Ahmed”, cel mai recent film al fraţilor Luc şi Jean-Pierre Dardenne, o poveste despre un tânăr tulburat care este prins între tentaţiile vârstei şi idealurile religioase de puritate.

Tot duminică, la ora 16.30, va fi proiectat “Portrait de la jeune fille en feu”, în regia lui Céline Sciamma, peliculă ce a obţinut Premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes, 2019 şi a fost inclusă instant de IndieWire pe lista celor mai bune filme ale deceniului. În Franţa secolului al XVIII-lea, tânăra Marianne este angajată să facă potretul de nuntă al lui Héloïse. Însă cum aceasta din urmă refuză să pozeze, întrucât nu doreşte să se căsătorească, Marianne se vede nevoită să apeleze la subterfugii pentru a realiza portretul în secret.

Festivalul “Les Films de Cannes à Brăila” se va încheia cu “Il Traditore”, cel mai recent film al lui Marco Bellocchio, programat la ora 20:00 . La începutul anilor 80, războiul dintre şefii mafiilor siciliene e în toi. Tommaso Buscetta, membru al clanului Cosa Nostra, fuge din ţară şi se ascunde în Brazilia. Între timp, în Italia, reglările de conturi se ţin lanţ, iar apropiaţii lui Buscetta sunt asasinaţi unul câte unul. Arestat de poliţia braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria Mafiei: aceea de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone şi de a-şi trăda jurământul de credinţă făcut clanului Cosa Nostra.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe https://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/braila/

Preţul unui bilet este de 15 lei.

Contact: 0720.562.933 sau 0722.608.938

Ne puteţi urmări pe Facebook: Les Films de Cannes à Bucarest şi Les Films de Cannes à Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro