Mergi la conţinutul principal

Filialele brăilene «Cartel Alfa» şi «BNS» se alătură protestelor de duminică de la Prefectură

• membrii brăileni ai celor două confederaţii sindicale vor ieşi, duminică, în stradă, la ora 18.00, pentru a se alătura celorlalţi protestatari nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a schimba Legile Justiţiei • decizia a venit de la Bucureşti, iar Cartel Alfa şi BNS au anunţat că se alătură grupurilor civice, potrivit unui comunicat de presă emis de Iniţiativa România

 

Membrii fililalelor brăilene ale “Cartel Alfa” şi “Blocului Naţional Sindical” se pregătesc de protest. Aceştia se vor strânge duminică, în faţa Prefecturii, la ora 18.00, alături de alţi brăileni care vor să se revolte împotriva modificărilor Legilor Justiţiei. “Blocul Naţional Sindical, Cartel Alfa şi organizaţiile civice îşi unesc eforturile. Chemare la proteste de stradă”, aşa se intitulează comunicatul de presă emis de Iniţiativa România, o platformă civică născută în zilele revoltei care a urmat tragediei din Colectiv.

Contactaţi telefonic, dr. Octavian Georgescu şi Alexandru Gurgu, liderii “Cartel Alfa” Brăila, respectiv BNS Brăila, au confirmat prezenţa pentru protestul de duminică. Gurgu speră să reuşească să strângă câteva sute de oameni pentru acţiunea din weekend, dar a dorit să precizeze că BNS nu este organizator, ci doar se alătură manifestaţiilor stradale, deoarece Blocul nu susţine modificările aduse Legilor Justiţiei de Guvernul Tudose.

“39 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii '90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiţiei, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO. Consecinţele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunităţii politicienilor şi a sărăciei”, se menţionează în comunicatul emis de Iniţiativa România.

La nivel naţional, se pregătesc proteste în oraşele mari din ţară, pe aceeaşi temă, potrivit evenimentelor create pe reţeaua de socializare Facebook.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro