Mergi la conţinutul principal

Filarmonica ”Lyra-George Cavadia” se mută în casă nouă

* este vorba de clădirea de patrimoniu situată pe Strada Ana Aslan nr. 29 * cu acest prilej, sâmbătă, 6 noiembrie, are loc un recital organizat de Filarmonica ”Lyra-George Cavadia”, fără participarea publicului * imobilul din Strada ana Aslan 29 a fost dat în administrare Filarmonicii la mijlocul lunii octombrie, prin hotărârea CJ Brăila

 

 

 

 

Clădirea de patrimoniu de pe Strada Ana Aslan nr. 29, aflată în proprietatea Consiliului Județean Brăila, poartă acum sigla Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia”, care a primit-o în administrare. Este și motivul pentru care reprezentanții filarmonicii anunțau, cu satisfacție, pe pagina de Facebook a instituției, că ”momentul trebuie celebrat cu un eveniment pe măsură”.

”Inaugurăm noul sediu al Filarmonicii din Strada Ana Aslan nr. 29 sâmbătă, 6 noiembrie 2021 de la ora 11.00, printr-un Recital vocal-instrumental susținut de soprana Miruna Iancu, pianista Ludmila Calalb, Cvintetul Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia” și elevi ai Liceului de Arte “Hariclea Darclee” Brăila: Teodor Buescu - vioară, clasa profesorului Iosif Cojocaru, Sara Leu și Luca Marin - pian, clasa doamnei profesor Galina Cojocari. Orice nou început oferă orizonturi nemărginite care pot fi atinse doar prin îndârjire și pasiune”, se precizează în anunțul postat pe pagina de Facebook a Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia” Brăila.

Mai departe, reprezentanții filarmonicii își exprimă disponibilitatea de a ”transforma imobilul într-un centru multicultural în care artele să se simtă la ele acasă, pentru a-i da un nou suflu și o valoare intrinsecă suplimentară”. De altfel, încă de la evenimentul de debut în noua locație (până acum Filarmonica Brăila își avea sediul la Casa Tineretului) reprezentanții Filarmonicii au reușit să adune laolaltă, cu sprijinul instituțiilor partenere - Muzeul Brăilei ”Carol I”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” și Școala Populară de Arte ”Vespasian Lungu” - câteva dintre valorile artistice pe care le poate oferi, la ora actuală, Brăila.

”O prezență deosebită va fi scriitoarea Elisabeta Furtună, care ni s-a alăturat în acest demers și care ne va încânta cu poeme de toamnă. Toate acestea vor fi prezentate cu măiestrie de doamna profesor Marilena Niculescu, a cărei cunoaștere și dragoste pentru muzică ne fac să primim de fiecare dată informațiile revelate ca pe o mângâiere. Suntem norocoși de a avea în permanență sprijinul și îndrumarea Consiliului Județean Brăila, care înțelege nevoia oamenilor de cultură și investește în acest domeniu care aduce beneficii enorme atât la nivel de individ cât și la nivel de societate”, precizează reprezentnații Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia” Brăila.

Din păcate, evenimentul nu este deschis publicului, din cauza capacității reduse a sălii de spectacol. În condițiile actuale, aceasta poate fi ocupată doar în proporție de 30%. Accesul se va face doar pe bază de invitație, iar înregistrarea recitalului de sâmbătă, 6 noiembrie, va putea fi urmărită săptămâna viitoare, pe pagina de Facebook a Filarmonicii.

Potrivit directorului instituției, col. Petrea Gogu, clădirea de pe Strada Ana Aslan nr. 29 a trecut în administrarea Filarmonicii ”Lyra-George Cavadia” pe data de 12 octombrie a.c., prin hotărâre a Consiliului Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu