Mergi la conţinutul principal

Fiica fostului dictator militar din Coreea de Sud candidează la prezidenţiale

Park Geun-Hye, în vârstă de 60 d ani, este considerată favorită în cadrul Partidului Noua Frontieră (conservator, de guvernământ) la prezidenţialele de la 19 decembrie, pe care are şanse să le câştige, conform celor mai recente sondaje de opinie. În această situaţie, Park Geun-Hye va fi prima femeie preşedinte în Coreea de Sud. Ea a candidat la alegerile primare şi în 2007, când a fost surclasată cu puţin de actualul preşedinte sud-coreean Lee Myung-Bak. Constituţia ţării interzice candidatura pentru un al doilea mandat prezidenţial.
Park Geun-Hye a promis că va acţiona în favoarea unei economii de piaţă „corectă şi transparentă" şi va milita pentru „democratizare economică", în contextul sporirii discrepanţelor între bogaţi şi săraci în cea de-a patra economie asiatică.
Tatăl său, generalul Park Chung-Hee, a marcat scena politică sud-coreeană în anii '60 şi '70. Venit la putere după o lovitură de stat, în 1961, Park Chung-Hee a condus ţara până în 1979, când a fost asasinat de fostul şef al serviciilor secrete, Kim Jae-Kyu. Regimul fostului dictator militar a fost caracterizat însă şi de o industrializare masivă a ţării, urmată de un boom economic fără precedent, nu puţini fiind aceia care consideră că economia sud-coreeană nu ar fi ajuns altfel la actualul nivel de dezvoltare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro