Mergi la conţinutul principal

Fii si parintii neputinciosi ajung sa-si caute dreptatea in salile de tribunal

Ingrijirea batrinilor neputinciosi ridica mari probleme in tara noastra. Parintii si copiii nu reusesc sa se inteleaga si ajung sa-si caute dreptatea in salile de tribunal. Asa s-a intimplat si in familia Mucea unde nu mai exista armonie de 2 ani. Aurica Mucea are 91 de ani si are trei copii, doua fete si un baiat si din cauza faptului ca e neputincioasa a cerut ajutorul acestora. Doi dintre copiii pe care i-a crescut se aflau in Grecia, o fata si un baiat, iar cea de-a treia fiica, in Romania, la Bistrita Nasaud. Avind in vedere ca ambele fiice aveau proprietati, intelegerea a fost ca baiatul, Gheorghe Mucea, in virsta de 66 de ani, sa se repatrieze din Grecia si sa o ingrijeasca pe mama, urmind ca apartamentul sa ramina acestuia.
Zis si facut, in 2003 acesta s-a repatriat si a inceput sa faca imbunatatiri in apartamentul batrinei de 91 de ani. Aceasta pina-n 2005 cind s-a imbolnavit si a intrat in spital. La acel moment, pentru ca nu a mai putut sa o ingrijeasca pe batrina, i-a solicitat ajutorul surorii sale, Paulina Cernatoni, din Bistrita Nasaud care a venit in Braila pentru a prelua activitatea de asistenta la domiciliu. Atasindu-se de fiica, batrina a decis sa incheie act de vinzare-cumparare cu aceasta, lucru are a facut ca in casa sa izbucneasca un scandal monstru. Fiul, Gheorghe Mucea, s-a simtit dat la o parte si si-a dat mama in judecata, cerindu-i 220 de milioane de lei pentru imbunatatirile pe care le-a facut in apartament. De doi ani de zile, membrii familiei traiesc intr-o tensiune de nedescris, se cearta din orice, de la costul facturilor, de la mincare, de la probleme minore uneori. "Se spun vorbe grele, sint amenintari, nu mai suportam atita tensiune. Stam cu pastilele pe masa, sintem cu nervii la pamint. Am chemat si politia comunitara de mai multe ori. Daca as fi stiut ca vor fi atitea probleme nu mai incheiam contractul", ne-a spus Paulina Cernatoni. Batrina de 91 de ani spune ca s-a imbolnavit din cauza fiului. La rindul lui, acesta spune ca isi petrece timpul in aer liber, afara din apartament si vine numai la masa pentru a evita conflictele din casa. "Si-au batut joc de mine. Doar nu m-am repatriat degeaba din Grecia. Am venit in Romania ca s-o ingrijesc pe mama. Nu am locuinta. Am lucrat in Grecia ani de zile, am pensie de acolo, dar e treaba mea. Nu ma mai intereseaza sa se revina asupra contractului referitor la casa", ne-a declarat Gheorghe Mucea. Pina se va emite hotarirea judecatoreasca prin care va fi precizata suma care va fi returnata, in casa va fi, din pacate, aceeasi tensiune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu