Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fetita biciuita si abuzata sexual de tatal vitreg va fi institutionalizata

Fetita de 11 ani, din Rosiori, agresata fizic si sexual chiar de catre tatal sau vitreg - caz relatat in editia noastra de simbata - a intrat in atentia asistentilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila. Potrivit Simonei Cimpoaie, purtator de cuvint al DGASPC, vineri, cind asistentii au descins la casa familiei ei din Rosiori, ambii parinti erau in stare de ebrietate, iar in imobil se mai aflau inca patru copii: o fetita de 8 ani, dintr-o prima relatie a mamei, un baietel de sase luni si doua fetite, de doi ani si jumatate, respectiv de 6 ani, din relatia actuala a mamei.
Asistentii au constatat ca, intr-adevar, fetita prezenta pe corp urme vizibile de violenta, urme de bici pe spate, plus alte leziuni provocate prin lovituri. "Am vrut sa luam fetita inca de vineri, insa aceasta a manifestat o afectiune vadita fata de bunica materna si, apoi, fiindca n-am reusit sa ne intelegem cu parintii, care erau in stare vizibila de ebrietate, am luat hotarirea sa revenim luni", a adaugat Simona Cimpoaie.
Din aceeasi sursa am mai aflat ca nici luni, cind parintii nu au mai fost gasiti in stare de ebrietate - echipa DGASPC ajungind dis-de-dimineata - nu s-a putut dispune institutionalizarea copiilor. "Mama ne-a spus ca pe cele doua fete mai mari, de 11, respectiv 8 ani, din prima ei relatie, le putem lua, insa pe ceilalti trei copii, pe care-i are cu actualul concubin, nu. Fetita de 8 ani a vrut sa mearga cu noi, insa cea de 11, aceea abuzata de tatal vitreg, nu a vrut. A dorit sa ramina la bunica materna. Astazi vom introduce actiune in instanta si vom cere ca minorii mai mici sa fie plasati unui asistent maternal, iar fetitele mai mari sa fie institutionalizate, eventual plasate bunicii materne, mai ales daca tatal vitreg nu va mai fi prin preajma", a mai spus Cimpoaie.

Sentinte date in 48 de ore

In asemenea cazuri, instantele hotarasc soarta copiilor in 48 de are. Reamintim ca pe data de 9 august, Costica M., tatal vitreg al celor doua fetite, a reclamat la Politie ca fata de 11 ani ar fi fost violata de un individ cu care era in dusmanie. Politistii au constatat ca, pentru a "demonstra" violul, tatal vitreg a penetrat-o cu degetele pe copila, chiar in vazul bunicilor si al vecinilor. La Medicina Legala s-a constatat ca fetita era inca virgina, motiv pentru care nu s-a probat violul. Totusi, politistii au deschis un dosar penal pe numele tatalui vitreg, dosar care a primit numar de penal de la Parchet, pentru coruptie sexuala si rele tratamente aplicate minorului. Tatal vitreg este cercetat in stare de libertate, procurorii si judecatorii fiind singurii in masura sa decida, functie de probele de la dosar, situatia sa juridica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii