Fetiţa care vorbeşte în tablouri | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fetiţa care vorbeşte în tablouri

O fetiţă din Marea Britanie a uimit lumea cu tablourile pe care le creează, care ar putea fi confundate uneori cu opere de Monet sau Renoir, în condiţiile în care are numai cinci ani şi suferă de autism, informează CNN, preluat de Mediafax.
Iris Halmshaw are cinci ani, locuieşte în Leicestershire (Marea Britanie) şi nu a vorbit niciodată din cauza bolii de care suferă. Părinţii fetiţei, Arabella Carter-Johnson şi Peter-Jon Halmshaw, au realizat, în jurul vârstei de doi ani, că fetiţa nu vorbeşte şi nici nu poate păstra contactul vizual cu oamenii. După ce copilul a fost diagnosticat cu autism, părinţii s-au gândit că pictura ar ajuta-o pe fetiţă să se exprime, astfel că i-au cumpărat pensule şi acuarele.
"De la primul desen, ea a umplut pânza cu culori şi nimic nu era întâmplător. Totul era gândit foarte bine. Ea era atât de mulţumită şi de fericită şi atunci ne-am dat seama că am găsit un mod de a intra în lumea ei şi de a interacţiona cu ea", povesteşte mama fetiţei.
Picturile realizate de Iris, la trei ani, au fost postate pe Facebook de către părinţi, iar reacţiile au fost uimitoare. Doi ani mai târziu, cererea pentru tablourile fetei sunt foarte mari, iar presa internaţională a remarcat talentul deosebit al lui Iris. Arabella Carter-Johnson a creat chiar o pagină web (irisgracepainting.com), unde se vând atât tablourile originale, cât şi cópii ale acestora.
Vara trecută, mai multe dintre tablourile realizate de Iris s-au vândut cu câte 1.500 de lire sterline, iar site-ul are are peste un milion de accesări.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro