Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fetele de la "Arcasul" spun tot ce n-au de scris

Protest inedit si vlaguit, in acelasi timp, impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu. Redactia ziarului "Arcasul" s-a mutat, ieri dimineata, pentru circa o ora si jumatate, pe platoul din fata Palatului Administrativ. Acolo s-au adunat, in jurul orei 10, sase ziariste, cu pancarte continind mesaje in sprijinul lui Basescu. Ele isi exprimau astfel nemultumirea pentru decizia Parlamentului de a-l suspenda pe presedintele Basescu, prin scandari slabe, de ochii echipelor de televiziune aflate in zona. "Nu conteaza ce vreti voi/ Romania sintem noi!" au strigat, cu voci cristaline, junele, indignate de nedreptatea facuta iubitului presedinte.
"Nu ne-a intrebat nimeni nici pe noi, nici pe dvs, nici pe cei de pe strada, daca sintem de acord cu mazilirea presedintelui. Nu conteaza cum se numeste presedintele. In momentul de fata sintem o tara decapitata. Dar nu trebuie sa uite nimeni ca Romania nu este o tara depopulata, iar noi existam si avem o opinie pe care ne-o exprimam democratic", a declarat una dintre protestatare.
Ca adevarate ziariste, junele au creat evenimente de presa, nu au asteptat sa se intimple. Dovada ca, linga ele, s-au intimplat tot felul de lucruri: un barbat a inceput sa plinga, si alti doi s-au luat la harta, dat fiind ca nu se hotarau cine sint nenorocitii: parlamentarii sau Basescu? Ca o fi fost de mila protestatarelor, sau de mila lui Basescu, un trecator venit sa vada ce solicita grupul de fete care iesea in evidenta, pe ditamai platoul, a izbucnit in lacrimi: "Niste nenorociti, dupa parerea mea, niste nenorociti parlamentarii astia! L-au acuzat de niste probleme pe care el nu le-a facut. Basescu nu e un presedinte bun, e un presedinte super. Imi pare rau de Basescu, nu merita asa ceva!"
Nu acelasi lucru a considerat si un cuplu sot-sotie, care a fost de parere ca "bine ca l-au suspendat! A primit ce merita! Un nenorocit!
Ne-a promis ca ne mareste pensiile si pina acum nu am primit un leu in plus. Cica o sa traim bine! Noi nu traim mai bine! PSD-ul ne-a marit pensia, el nu!". Cei doi l-au enervat pe Dumitru Dragan, fost mecanic naval, care a lucrat sub comanda lui Basescu si care a inceput sa se certe cu ei, astfel incit actiunea s-a mutat de la protestatare, la cei care veneau sa le vada si sa le citeasca. Mesajele.
Intre timp, primarul Constantin Cibu privea amuzat de la fereastra cabinetului sau, grupul de gagici care statea la soare, pe platou, de dragul lui Basescu. El a avut o discutie telefonica si cu prefectul, preocupat de grupul de presa constituit in piata publica (a Independentei), insa, desi actiunea nu a fost autorizata, nu s-a aratat deranjat citusi de putin de aceasta. In jurul orei 11,30, jandarmii le-au convins pe june sa se retraga, si sa-si exprime protestul prin scris, direct din redactie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii