Mergi la conţinutul principal

Festivitate de înaintare în grad la Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu”

• 13 ofițeri, subofițeri și maiștri militari din cadrul comandamentului și a subunităților subordonate au primit grade noi • la eveniment au fost prezenți comandantul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, locotenent colonel Marian Mîțu și comandantul Bazei de Perfecționare Geniu, maior Aurelian Stegaru

 

Înaintare în grad a ofițerilor, subofițerilor și maiștrilor militari pontonieri care s-au evidențiat în activitatea militară.  

Astfel, în ultima zi a lunii iulie - luni, 31 iulie - la sediul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, structură de bază a Batalionului 10 Geniu „Dunărea de Jos”, încartiruit la Brăila, a avut loc festivitatea de înaintare în gradul următor a cadrelor militare din cadrul comandamentului și subunităților subordonate. La activitate a participat întreg personalul militar al Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” și al Bazei de Perfecționare Geniu, prezent la program.

Potrivit unor surse din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, militarii au primit cu emoție noile grade, reprezentând o recunoaștere a muncii depuse în cadrul instituției. Cu această ocazie, comandantul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, locotenent colonel Marian Mîțu, și comandantul Bazei de Perfecționare Geniu, maior Aurelian Stegaru, le-au transmis militarilor succes în carieră și i-au felicitat pentru noul grad obținut.

Parte importantă din Arma Geniu, specialitatea Pontonieri a luat ființă în urmă cu mai bine de un secol și jumătate, ca urmare a procesului de modernizare a Armatei Principatelor Unite Române, când, la data de 25 februarie 1866, se înființează prima Companie de Pontonieri, condusă de căpitanul Anton Berindei, cartiruită în cazarma „Sfântu Gheorghe”, la București. Subunitățile de pontonieri se prezintă astăzi ca o specialitate de bază a Armei Geniu, al cărei rol în ansamblul Armatei Române a sporit considerabil.

Specialitatea pontonierilor își definește tot mai bine statutul în actualul context al transformării structurii militare românești, iar militarii Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” conștientizează eforturile pe care trebuie să le depună pentru a păstra renumele unei specialități cu tradiție. În prezent, Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” se instruiește pentru a fi în măsură să asigure mobilitatea forțelor combatante ale Forțelor Armate Române, prin deservirea punctelor de trecere peste cursurile de apă pe portițe de transport și pod de pontoane. De asemenea, pontonierii participă nemijlocit la exercițiile militare desfășurate împreună cu partenerii NATO și cu celelalte structuri ale Armatei Române.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro