Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul Peștelui, pentru mari și mici

*  iubitorii de pescuit au putut urmări o captivantă istorie a pescuitului autohton, prezentată în Expoziția ”Brăila - Tărâmul pescăresc de altădată” * astăzi, de la ora 18.00, brăilenii sunt așteptați la un Show culinar prezentat de ”Pește și Vin” și ”Sunrise Marina”, urmate de programul Ansamblului ”Pandelașul” și de Concertul Damian Drăghici & Brothers

 

 

 

 

Debut cu soare, veselie și ateliere de confecționat unelte pescărești în prima zi a tradiționalului Festival al Peștelui de la Brăila, ajuns acum la a III-a ediție.

”Astăzi, în prima zi de festival (joi, 16 septembrie - n.r.), în intervalul orar 16.30-18.30, bibliotecari, alături de voluntari adolescenți, am pregătit și derulat patru activități pentru cei dornici să ni se alăture. Am meșterit undițe, peștișori, nuferi, semne de carte, am colorat, am cusut, ne-am bucurat de vremea bună și ne-am simțit minunat. Participanții la atelierele Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” au plecat încântați de ceea ce au realizat alături de noi, cu promisiunea că ne vom mai revedea cât mai curând la bibliotecă, dar și în celelalte zile de festival, pentru care avem pregătite noi ateliere frumoase”, a precizat Valentina Chiriac, șef serviciu în cadrul bibliotecii publice brăilene - sufletul activităților organizate cu prilejul festivalului.

Vineri, 17 septembrie, de la ora 16.30, bibliotecarii au mai pregătit noi ateliere interesante pentru Festivalul Peștelui, de asemenea sâmbătă, 18 septembrie, în intervalul orar 10.30-12.30.

În afară de atelierele de confecționat obiecte pescărești, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila a mai pregătit o surpriză pentru cei sosiți la Festivalul Peștelui. Este vorba de o interesantă incursiune în istoria pescuitului la Brăila, prezentată impecabil în cadrul Expoziției ”Brăila - Tărâmul pescăresc de altădată”. Documentele incluse în expoziție sunt rezultatul cercetărilor efectuate de bibliotecarii Angela Chiriac și Ion Volcu în colecțiile Serviciului Județean Brăila al Arhivelor Naționale (SJAN) și în cele ale Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila.

În ultimele două zile de festival (18 și 19 septembrie) brăilenilor li se pregătesc noi și noi surprize. Astfel, sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 18.00, iubitorii de delicatețuri sunt invitați la Show-ul culinar prezentat de ”Pește și Vin” și ”Sunrise Marina”. De la ora 19.00, iubitorii de muzică și distracții pot participa la un program artistic prezentat de Ansamblul de dansuri populare ”Pandelașul”, iar la ora 20.00 este programat Concertul Damian Drăghici & Brothers”.

Duminică, 19 septembrie, de la ora 18.00, are loc Show-ul culinar prezentat de cunoscutul CHEF Horia Vârlan. O oră mai târziu, la 19.00, brăilenii pot urmări Jampa Orchestra, iar de la ora 20.00, Concertul Mahala Rai Banda.  

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii