Mergi la conţinutul principal

Festivalul Peștelui continuă la Sunrise

* “La noi, la restaurant, este un festival continuu”, declară cu zâmbetul pe buze cunoscutul somelier Iulian Grigorescu, managerul unității * la acest sfârșit de săptămână pe lângă pește, vedetă va fi și pastrama de oaie gătită la ceaun

 

După cum se știe la sfârșitul săptămânii trecute a sfârâit peștele pe plite de la un capăt la altul al Falezei, la cea de a - IV-a ediție a Festivalului devenit deja tradiție la Brăila. Despre ce a fost la scenă am scris deja, așa că revenim cu ce s-a întâmplat la Sunrise Marina în capătul celălalt al falezei.

A fost excelent! Un week-end frumos cu o vreme care i-a scos pe brăileni din case, iar unii au ajuns și la noi”, ne-a declarat managerul de restaurant Iulian Grigorescu. Întrebat cu ce i-a întâmpinat pe brăileni, cunoscutul somelier ne-a răspuns: “Noi i-am așteptat cu ceva diferit: bucăți întregi de crap, somn, șalău, mreană...fripte pe plită, dar și un borș de pește la pirostrii. Oamenii au fost foarte încântați deoarece ies în general mai multe persoane astfel că un pește întreg ajunge la toată masa”. Nu au fost uitate nici vinurile de calitate: “Desigur, am avut vinuri intrate în ofertă. În acest fel le oferim  brăilenilor șansa să consume vinuri la un preț mai mult decât decent pentru a-i determina ca pe viitor lângă o mâncare bună să comande vinuri de calitate superioară, a continuat managerul de restaurant. Bineînțeles, totul a fost “stropit” din plin cu muzică de calitate. Cum vremea se anunță cel puțin la fel de frumoasă și în acest week-end l-am întrebat pe Iulian Grigorescu dacă repetă figura. “Repetăm! La noi, la restaurant, este un festival tot timpul. Să fie pește cât cuprinde Dunărea!, așa zicem noi. Sâmbătă, gătim iarăși în aer liber tot bucăți mari de pește, dar pregătim și o surpriză: Vom face și o  pastramă de oaie la ceaun”. Sună îmbietor, mai ales că muzica live, tot de calitate, îl va acompania pe chef-ul Cătălin Nechita. Restaurantul Sunrise Marina este amplasat pe str. Danubiului colț cu str. Fața Portului. Rezervări la telefon: 0755.990.033

 

Rețete cu raci! Poftiți la masă!

Raci ca la Mărașu:

  • se spală racii și se curăță codița acestora;
  • cât sunt încă vii se pun în apă fiartă cu sare, foi de dafin, usturoi și mărar;
  • se fierb până devin roșii și se ridică sus din apă;
  • se servesc calzi sau reci cu lămâie, mujdei și maioneză;
  • se consumă de obicei codița, dar dacă sunt mai mari se pot consuma și cleștii.

Salată de raci:

  1. ă ce se fierb racii se lasă să se răcească și se curață codițele;
  •  acestea se taie în două sau trei bucăți și se pun într-un bol de sticlă pentru salată;
  1. prepară maioneza de casă din 4 ouă(2 fierte și 2 crude) cu ulei, muștar și lamâie;
  2. fierb câțiva cartofi și 300 g păstăi de fasole;
  3. taie în julien o ceapă roșie și 300 g roșii bine coapte sau roșii cherry;
  4. amestecă ușor toate ingredientele și se servesc pe pat de rucola.

Raci la tigaie:

  • codițe de raci curățate se sotează ușor pentru 3 minute la tigaie împreună cu usturoi și roșii tocate cuburi;
  • după sotare se adaugă puțin vin alb sec care va forma un sos;
  • se servesc calzi.

 

Recomandarea somelierului: Lângă raci merge Feteasca Regală de la Crama La Sapata!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro