Mergi la conţinutul principal

Festivalul Peştelui la Brăila. Prima ediţie va avea loc în septembrie

• evenimentul este programat în perioada 17-22 septembrie, pe Faleza Dunării • trupele pe care Municipalitatea intenţionează să le aducă la Brăila în cadrul evenimentului sunt Zdob şi Zdub şi Taraful de la Clejani • festivalul va fi finanţat din bani de la Uniunea Europeană

 

Începând din acest an, Brăila va mai avea încă un festival în “cartea de vizită”. Este vorba despre Festivalul Peştelui, finanţat din fonduri europene, ce urmează să se desfăşoare pe Faleză, în perioada 17-22 septembrie 2019. Vor exista terase unde societăţile de profil vor putea găti, expune şi comercializa produse din peşte, iar în weekendul respectiv vor avea loc inclusiv concerte susţinute de Zdob şi Zdub (formaţia de rock alternativ din Republica Moldova) şi de Taraful de la Clejani.

Anunţul a fost făcut de primarul municipiului, Marian Dragomir. “Pregătim în perioada 17-22 septembrie Festivalul Peştelui, proiect finanţat din fonduri europene. Am transmis adrese către Patronatul Peştelui din România în vederea asocierii cu această instituţie, am primit acordul verbal, urmează să primim şi adresa scrisă, pentru că dorim ca toate societăţile să poată găti, expune şi comercializa atât produse din peşte realizate în zonele lor, cum ar fi păstrăvul în cetină de brad, dar şi ciorbă de peşte şi altele. De asemenea, am invitat foarte multe etnii de pe malul Dunării să-şi prezinte programul artistic, iar formaţiile care au fost deja contactate în acest sens sunt Zdob şi Zdub pentru ziua de sâmbătă, iar duminică Taraful de la Clejani. Astfel, putem să spunem că ne adresăm în acest an tuturor iubitorilor de muzică atingând genurile pe care aceştia şi le doresc. Festivalul se va desfăşura pe Faleză, obligatoriu trebuie să fie lângă Dunăre, fiind finanţat pe Programul de Pescuit”, a declarat Marian Dragomir.

De altfel, intenţia primarului de a organiza acest festival era cunoscută brăilenilor. Dragomir s-a înscris cu acest proiect în campania electorală din 2016. În toamna lui 2018, consilierii locali au aprobat în şedinţă instrumentarea acestui proiect intitulat “Festivalul Peştelui-Eveniment de promovare a valorilor şi tradiţiilor locale”. Tot atunci, a fost aprobat şi bugetul indicativ pentru eveniment: 320.000 lei (cuTVA), adică 68 mii de euro, bani proveniţi din fonduri structurale, prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020 - Măsura 2.1. - Revitalizarea şi valorificarea identităţii locale, prin Asociaţia “Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro