Mergi la conţinutul principal

Festivalul National "Mihai Eminescu", o sansa de afirmare pentru elevi

Incepe cea de-a VI-a editie a Festivalului National "Mihai Eminescu. Acesta este structurat in doua etape. Etapa I cuprinde sectiunile recitare, muzica si teatru si se desfasoara in perioada 15, 16, 17, 18 ianuarie 2009, iar etapa a II-a, ce are loc in perioada 1 - 15 iunie 2009, are in componenta sectiunile: eseuri pe teme eminesciene in limba romana si in limbi straine; creatie - poezie, proza, dramaturgie; traduceri in limbi straine din lirica eminesciana; grafica, pictura, sculputura in lemn; reviste scolare si simpozion pe teme eminesciene pentru elevi si profesori. Inscrierea elevilor pentru prima etapa se face pina pe 30 decembrie. Fiecare participant trebuie sa prezinte un moment artistic cu durata de 5 - 10 minute. Participantii vor veni cu caseta sau CD-ul care reprezinta fondul muzical al momentului ce va fi prezentat si vor preciza acest lucru in fisa de insriere. De altfel, textele muzicale, lirice si dramatice ce urmeaza a fi prezentate trebuie selectate numai din opera eminesciana. Festivalul se desfasoara pe categorii de virsta - I - IV, V - VIII, IX - XII.
Inscrierea elevilor si a profesorilor pentru etapa a II-a se face pina pe 1 mai 2009. Fisele de inscriere se trimit odata cu lucrarile la adresa: Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", B-dul "Dimitrie Pompei", nr. 3, sector 2 Bucuresti, cu precizarea pentru Festivalul National "Mihai Eminescu" sau la dresa de e-mail: necula_cristina@yahoo.com. Simpozionul se desfasoara pe 6 iunie la sediul Universitatii Bucuresti, amfiteatrul "Alexandru Odobescu". Festivitatea de premiere pentru etapa a II-a are loc pe 15 iunie 2009, orele 10.00 - 14.00, la Palatul National al Copiilor.
Din comisiile de jurizare fac parte profesori universitari, critici literari, scriitori, traducatori, critici de arta, artisti plastici, muzicologi si actori.
Pe categorii de virsta si sectiuni se vor acorda: Marele Premiu, Premiul I, II si III, Mentiune, Premiul Special, Premiul Juriului si Premiul Fundatiei Internationale pentru Cultura, Stiinta si Morala Civica "Mihai Eminescu". Fiecare elev va primi cite o diploma de participare decernata de liceul organizator. Cistigatorii Marelui Premiu si Premiului I, de la toate sectiunile, primesc Diploma Remember "Mihai Eminescu" oferita de Fundatia Internationala pentru Cultura, Stiinta si Morala Civica "Mihai Eminescu". Fiecare profesor care trimite si sustine o lucrare stiintifica primeste o diploma de participare decernata de Ministerul Educatiei, Tineretului si Cercetarii. Premiile vor fi inminate de catre personalitati de renume ale culturii romanesti. Elevii premiati la sectiunile de Grafica si Pictura vor participa la expozitiile organizate de Comitetul National pentru Drepturile Copiilor, Conventia O.N.U., iar lucrarile premiate la sectiunile de Eseu, Creatie, Traduceri si Simpozion vor fi incluse intr-un volum omagial Remember "Mihai Eminescu", editat de Fundatia Internationala pentru Cultura, Stiinta si Morala Civica "Mihai Eminescu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu