Mergi la conţinutul principal

Festivalul Lavandei din Bărăgan revine weekendul acesta! Se anunţă o ediţie cu şi mai multă culoare

• pentru că prima ediţie a festivalului a fost un succes, organizatorii s-au gândit să ne ofere un nou weekend plin de culoare• pe 26, 27 şi 28 iunie puteţi să vă bucuraţi din nou de plimbări în cel mai mare câmp de lavandă din România şi să luaţi parte la o serie de activităţi interesante şi atractive pentru toate vârstele • expoziţie de caricatură, concerte de folk şi jazz, lansare de carte sau vizionarea filmului “Ladies in lavender”, cu participarea excepţională a Irinei Margareta Nistor, sunt doar câteva dintre evenimentele pregătite 

 

Cui îi mai trebuie Provence când există Bărăganu? Pentru că prima ediţie a Festivalului Lavandei din Bărăgan a fost un succes, organizatorii vor să vă bucuraţi din nou de cel mai mare câmp de lavandă din România - peste 30 de hectare mov, mai ales că weekendul acesta lavanda va fi înflorită la maximă capacitate. Astfel, pe 26, 27 şi 28 iunie, în comuna Bărăganu din judeţul Brăila, vizitatorii se vor bucura de trei zile de plimbări în lavandă, plus multe alte activităţi interesante şi atractive pentru toate vârstele.

Vineri, 26 iunie, vizitatorii sunt aşteptaţi între orele 15.00-23.00. La ora 20.00 puteţi participa la o expoziţie de caricatură semnată şi comentată de Costel Pătrăşcan, iar de la ora 21.00 veţi simţi emoţia cinematografului direct din câmpia Bărăganului. Organizatorii au montat un ecran imens în lanul cu lavandă pe care va rula filmul “Ladies in lavender”, iar invitatul de onoare este nimeni alta decât Irina Margareta Nistor, cea mai cunoscută  voce de film din România.

Sâmbătă, 27 iunie, puteţi veni să vă plimbaţi printre lanurile de lavandă între orele 10.00-23.00. De la ora 19.30 vă puteţi bucura de un concert al trupei Carré de folk – “Folk cu parfum de lavandă”, urmat la ora 21.00 de un show de caricatură comentată de Costel Pătrăşcan. Seara nu se va încheia aici pentru că de la ora 21.30 urmează partea a doua a concertului Carré de folk. Înfiinţat în 2017, Carre de Folk este un grup din Brăila format din prieteni vechi, pasionaţi de muzică, ce au ocupaţii diferite în viaţa de zi cu zi. Coverurile folk şi rock pe care le interpretează menţin vie pasiunea pentru muzică şi chitară, reînvie nevoia de mesaj, de cuvânt cu valoare, de spectacol viu, în care toţi participanţii să simtă vibraţia în modul “live”. Iar surprizele nu se termină aici pentru că Adrian Sonka, directorul Observatorului Astronomic din Bucureşti şi “povestitor al cerului” revine să ne povestească despre stele, planete, lună şi soare. Desigur, dacă vremea va permite, cei mici pot observa cerul prin telescop. În paralel, va exista şi un atelier de astrografie.

Duminică, 28 iunie, festivalul are porţile deschise între orele 10.00-20.00. La ora 15.00 este programată lansarea de carte “Ajută-mă să nu dispar” a faimoasei scriitoare Petronela Rotar. Festivalul se va încheia cu un concert de jazz, care va începe la ora 18.00

Pe lângă aceste evenimente, la festival vor fi şi câţiva expozanţi, producători locali cu ale lor creaţii faine, fructe proaspete, îngheţată cu lavandă, burgeri şi alte tipuri de mâncare rapidă, limonadă, fotografii printate pe loc, cozi împletite, face painting sau tatuaje cu henna. O altă supriză pregătită de organizatori este o vizită la fermă, la instalaţia de distilat, unde veţi vedea cum se obţine uleiul esenţial de lavandă. Va exista şi un atelier în care veţi descoperi cum se fac aranjamentele cu lavandă.

Printre surprizele pregătite de organizatori pentru Festivalul Lavandei din Bărăgan – BIS se mai numără şi plimbările cu căruţa, şedinţe foto în lavandă, plimbări cu bicicleta, campare cu cortul sau yoga în lanurile mov.

Organizatorii vă recomandă să respectaţi distanţarea socială şi să purtaţi masca atunci când staţi la coadă pentru a cumpăra diverse.

Festivalul Lavandei din Bărăgan – BIS va fi un pic altfel de data aceasta, în sensul că va trebui să vă achiziţionaţi bilet pentru a putea participa. Preţul acestuia este de 10 lei, în care este inclus un bucheţel de lavandă, accesul la workshop-uri, spectacole, şedinţe foto. Pentru copii intrarea este gratuită. Biletele se pot achiziţiona la acest link: https://m.iabilet.ro/bilete-festivalul-lavandei-din-baragan-56639/. Numărul de locuri este limitat pentru a putea respecta regulile privind situaţia actuală.

Pentru cei care vor să afle adresa exactă pentru a ajunge la festival, introduceţi în Google maps adresa comuna Bărăganu, jud. Brăila, str. Doiceşti nr. 187 sau linkul https://maps.app.goo.gl/7xjx8gCHXBpEsKVPA

Mai multe detalii despre evenimentul din weekendul acesta găsiţi pe pagina de Facebook “Festivalul Lavandei din Bărăgan – BIS”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro