Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Festivalul International "George Grigoriu", premiat de "Actualitatea Muzicala"

In urma cu citeva zile, in cadrul deosebit de elegant si plin de semnificatii al Palatului "George Enescu" din Bucuresti, revista "Actualitatea Muzicala" a oferit premiile pentru anul 2006, iar brailenii au avut o pondere destul de importanta intre premiati. Premiul pentru muzica folk l-a obtinut Nicu Alifantis, iar premiul pentru "Evenimentul anului" a fost oferit Festivalului International "George Grigoriu" de la Braila. De asemenea, intre personalitatile care au primit diplome speciale din partea revistei, ca recunoastere a contributiilor in domeniul muzical s-a numarat un alt brailean, compozitorul Dan Dediu. Cu aceasta ocazie au primit diplome de onoare pentru reusita in organizarea evenimentului anului presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, vicepresedintele CJ Niculina Moisescu si directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, coordonatorul echipei tehnice a festivalului. "Am fost foarte impresionata de faptul ca intr-un asemenea spatiu, in Palatul Cantacuzino, un festival international de muzica usoara din provincie, care nu este decit la a treia editie, a fost premiat. Consider ca a fost o confirmare a faptului ca muncim bine si este un motiv important ca editia din acest an, a III-a, sa fie o performanta care sa confirme parerea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania", a spus Maria Puscaciu, coordonatorul echipei tehnice a Festivalului International "George Grigoriu".
Premiile revistei Actualitatea Muzicala", editata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, au avut doua sectiuni: muzica clasica si muzica de divertisment.
La muzica clasica s-au acordat premiile pentru: publicistica radiofonica - emisiunea "Oaza de muzica" de la Radio Romania Cultural, Formatia anului - "Romanian Piano Trio", Critica muzicala - Dan Scurtulescu, Muzicologie - Viorel Cosma pentru seria de volume "Muzicieni romani. Lexicon", management artistic - Vasilica Stoiciu Frunza - consilier artistic al Operei Nationale din Iasi, promovarea muzicii romanesti pe plan mondial - pianista Luiza Borac pentru integrala pe CD a creatiei enesciene pentru pian.
La cealalta sectiune, pentru Muzica de divertisment, s-au acordat premiile: pentru emisiuni TV - Titus Munteanu pentru "Numai cu acordul minorilor", pentru originalitate si performante etno-pop - Loredana Groza, Albumul anului - Alina Mavrodin, pentru muzica rock - "Voltaj". Diplome speciale au mai obtinut: compozitorii Irinel Anghel, Maia Ciobanu, Ionel Tudor, Horia Moculescu, Marius Teicu si Mircea Tiberian.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii