Mergi la conţinutul principal

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF ajunge la Brăila

* weekendul acesta, pe 10 și 11 iulie, la Cinema City Brăila puteți participa la un adevărat maraton al filmelor de animație * scurtmetrajele sunt destinate deopotrivă copiilor prin prezentarea unor producții haioase, pline de șarm, dar și educative, cât și publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor

 

Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, organizat de ABI Fundație, aflat la prima sa ediție, ajunge la Brăila! În acest weekend, pe 10 și 11 iunie, la Cinema City Brăila, sunteți invitați la un adevărat maraton al filmelor de animație.

Festivalul se desfășoară simultan în 30 de orașe din țară, iar pe parcursul acestuia se vor difuza sute de scurtmetraje de animație, majoritar europene, alese din peste 40 de țări, proiectate pe 33 ecrane. Filmele de animație din cadrul festivalului sunt destinate deopotrivă copiilor prin prezentarea unor producții haioase, pline de șarm, dar și educative, cât și publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor.

”ABIFF pornește de la nevoia de cunoaștere a artei filmului de animație, ca instrument de exprimare a diversității culturale, în primul rând europene, și își dorește să devină un veritabil caleidoscop, care integrează autorii români în spațiul creației internaționale și conectează publicul nostru la aceasta. Pe tot parcursul verii, în spații de proiecție din întreaga țară, cei mici au șansa să descopere vastitatea fascinantă a lumii desenului animat, iar cei mari să-și redescopere copilul din sine”, a precizat Valentin Urziceanu, Președintele ABI Fundație.

La Cinema City Brăila, spectatorii pot viziona maratonul de scurtmetraje sâmbătă, de la ora 12.30 și 14.30 și duminică, tot de la ora 12.30 și 14.30. Iată și câteva dintre titlurile scurtmetrajelor care pot fi urmărite weekendul acesta la cinema:

- “Băiatul și Muntele”. Scurtmetrajul prezintă povestea lui Hernán, un copil căruia îi place să viseze cu ochii deschiși, dar are mari probleme când vine vorba de școală. Tatăl său îl îndeamnă mereu să fie mai bun, sfătuindu-l că ar trebui să țintească foarte sus pentru a avea succes în viață. Peste ani, ajuns deja un antreprenor de succes, Hernán îndeplinește visul pe care tatăl

său l-a aprins în el, să țintească cât mai sus. Până într-o zi în care va realiza că, de fapt, nu a obținut ceea ce și-a dorit întotdeauna. Atunci va lua decizia crucială de a își îndeplini visul, dar soarta îi va juca câteva feste.

- “Ciudatele aventuri ale Willow B. Star”. Gravelsville, USA, este un magnet al celor mai comice personaje negative întâlnite vreodată. Legende

antice, teorii științifice, chiar și legile naturii sunt implicate în planurile lor diabolice. Maleficul se ascunde după fiecare colț. Doar sarcasticul super detectiv, Willow B. Star, și sclipitorul său companion canin îi pot opri.

- “Darul Dragonului”, regia Valentin Urziceanu. Prietenia dintre o fetiță curajoasă și un dragon neobișnuit care iubește muzica e pusă la încercare de sosirea Sfântului Gheorghe. În confruntarea ce va urma, mai multe secrete vor ieși la iveală.

- “Cel mai bun loc din lume”. Un tânăr șoricel, odată ce aude povestea fantasticului Hambar plin cu semințe, unde șoriceii trăiesc fără griji, își părăsește casa din mica groapă în încercarea de a găsi acest loc minunat.

- “Balada flautului și a colierului”. În epoca de piatră, un tânăr sloven a inventat primul flaut, iar o tânără fată croată a inventat primul lănțișor din lume. Tinerii se întâlnesc și se îndrăgostesc, dar triburile lor intră într-un conflict. Toate acestea le aduc tinerilor o uimitoare aventură.

Mai multe informații pot fi găsite pe websiteul festivalului: abiff.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro