Mergi la conţinutul principal

Festivalul de CArte, un real succes

Primele două zile ale Festivalului de CArte, organizat de CJ Brăila şi Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", în perioada 21-24 octombrie, s-au bucurat de un real succes. Zeci de brăileni au trecut, începând de miercuri seară, pragul Casei Tineretului pentru a vizita standurile expuse la parterul clădirii, din partea unor edituri mai mult sau mai puţin cunoscute. De asemenea, aceştia s-au arătat interesaţi şi de spectacolele oferite la finele zilei. Profesorul Viorel Mortu, preşedintele interimar al CJ Brăila, a declarat, ieri, cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei, că este mulţumit de interesul afişat de brăileni vizavi de târgul de carte. "Recunosc, am fost îngrijorat în ceea ce priveşte ecoul acestui eveniment în conştiinţa brăilenilor. Acum, după două zile, sunt bucuros să văd că pragul târgului a fost trecut de un număr impresionat de oameni. Lansările de carte sunt bine primite, numărul spectatorilor este mare şi foarte mare. Chiar dacă sunt tineri, chiar dacă cei mai mulţi preferă doar să privească, recunosc, destui şi cumpără carte. Am vorbit cu librarii şi nu par nemulţumiţi asupra felului în care brăilenii achiziţionează carte. Şi se cumpără cărţi de orice fel, de la cărţi pentru copii, la carte religioasă, filosofică, sociologică, literatură pur şi simplu, literatură română contemporană. Şi ieri şi azi (n.r. - miercuri şi joi) am văzut săli pline, lume multă, tineri cumpărând foarte multe CD-uri... Eu sunt mulţumit de cum decurge evenimentul", a declarat Viorel Mortu.
Reamintim că manifestarea cuprinde lansări de carte, vernisajele unor expoziţii, conferinţe, dezbateri, concerte şi oferă brăilenilor prilejul să întâlnească mari scriitori români şi să discute cu aceştia.

Programul Festivalul de CArte Brăila 2015 poate fi consultat AICI

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro